Politika

VIDEO Šuica u EP: Znate li za izolirani Dubrovnik?

suica5261

Šuica u EP-u: Iako izoliran Dubrovnik danas u centru rasprave u Europskom parlamentu

„Željela sam pitati povjerenika i vas kolege znate li da postoji jedan dio Europe koji se fizički ne nalazi u Europi? Radi se o gradu Dubrovniku iz kojega dolazim, a da bi došla u rodni grad koji se nalazi u EU moram pokazati putovnicu čak dva puta“ istaknula je Šuica u Europskom parlamentu.
Danas na plenarnom zasjedanju u Europskom parlamentu u Strasbourgu jedna od točaka dnevnog reda bila je pod nazivom „Instrument za povezivanje Europe“ u kojoj je sudjelovala i zastupnica Europskog parlamenta Dubravka Šuica osvrnuvši se pri tome na teritorijalni diskontinuitet Hrvatske i prometnu izoliranost Dubrovnika.

„Želim da se EU upozna da postoji jedan dio koji je potpuno odvojen, a mi se zalažemo za koheziju i govorimo o i jednakost sjevera i juga, ali istovremeno moramo znati se ovaj grad nalazi na Jadransko-jonskom koridoru i zato i na ovaj način podižem glas i pokušavam osvijestiti i Komisiju i sve vas kolege da moramo Europu i fizički povezati, a ovdje mislim na Dubrovnik i Hrvatsku,“ naglasila je Šuica.

U programu Europske unije trenutno postoje dva izvješća koja se odnose na ovo pitanje, a to su Instrument za povezivanje Europe i Transeuropska prometna mreža, a na žalost pitanje Pelješkog mosta, odnosno povezivanje Dubrovnika s ostatkom Europe nije prioritetna točka spomenutih izvješća, na čiju je problematiku upozorila Dubravka Šuica zastupnike Europskog parlamentu.

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist