Crna kronika

(VIDEO) SEDMI PUT Ovrha nad djetetom u Župi neuspješna jer je dječak završio u bolnici!

(VIDEO) SEDMI PUT Ovrha nad djetetom u Župi neuspješna jer je dječak završio u bolnici!

Sedma po redu ovrha nad djetetom u Župi dubrovačkoj završila je neuspješno.

Naime, iako je bila zakazana za 16 sati, ovrha nije mogla biti provedena budući da je dijete sat vremena ranije u pratnji djeda i bake odvezeno u Opću bolnicu Dubrovnik jer mu je pozlilo. Kako doznajemo djetetov dundo je na obavijesnom razgovoru na policiji od 14 sati, a tetka od 15 sati.

Novinare koji su došli pred kuću dočekali su policijski službenici, koji su blokirali pristup kući. Na ulaznim vratima kuće ostavljena je poruka da je dijete prevezeno kolima Hitne pomoći.

Kad su oko 16 sati na ulazna vrata stigli ovrhovoditeljica u pratnji majčinog odvjetnika i predstavnika Centra za socijalni rad, zadržali su se jednu minutu pred zatvorenim vratima i porukom, a potom napustili dvorište, u kojem se nalazila i dječakova majka.

-Zakon ima propisano za svaku situaciju kako i što treba biti. Postupak ide dalje, o svemu ćete biti obaviješteni. Ovrha se ne može prekinuti, jer dijete ima pravo na majku. Na prvom mjestu je interes djeteta, a onda i majke. Odluka je pravomoćna i treba je provesti do kraja. Postoje stručna tjela u krugu Centra za socijalnu skrb, obiteljskom krugu, na sudu ljudi koji rade s obitelji i mladima. Zna se tko što radi, zna se postupak – rekao je na kraju neuspjele sedme ovrhe majčin odvjetnik Željko Vidović.

Na pitanje novinara je li obitelj u kojoj dijete živi dobila obavijest o današnjoj ovrsi odvjetnik Vidović najprije je odgovorio ‘Ne’, ali se potom korigirao:

-Ne znam. Nije nužno. Sud je imao zakazan termin. Sud će prosuđivati, nije moje da prosuđujem. Ja zastupam jednu stranu – rekao je Vidović, dodavši kako ne zna kad će uslijediti i kako i na koji način će se razvijati nova ovrha.

– Žalosno je da se ovo sve događa i sigurno je da ćemo ustrajati na provedbi ovrhe – zaključio je Vidović.

Podsjetimo, dijete živi s ocem, koji ima skrbništvo, a provođenjem ovrhe trebalo ga se predati majci koja ga, kako se moglo čuti na prošloj ovrsi u petak, nije vidjela pet godina. Dok jedna strana tvrdi kako majka nije pokušala uspostaviti kontakt s njime, odvjetnik majke pak ističe kako je svaki pokušaj kontakta onemogućavao njegov otac. Otac, I.M., inače umirovljeni policajac je prošli tjedan završio u pritvoru zbog kaznenog djela zanemarivanje i zloupotreba djetetovih prava (vezano za skrbništvo).

Prema sudskoj odluci majci je dodijeljeno viđanje djeteta od petka do nedjelje svakog drugog vikenda. A cilj takvih viđanja treba naravno biti dobrobit djeteta kroz otvaranje prilike za komunikaciju s drugim roditeljem, i to u za to namijenjenom prostoru i uvjetima koji će omogućiti djetetu da se osjeća sigurno i zaštićeno. Međutim, kad se viđanje želi ostvariti sudskom ovrhom, odnosno ‘ovrhom nad djetetom’ u djetetovoj sobici, onda zbilja treba postaviti pitanje o načinu provedbe takve odluke.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist