DuList IN

VIDEO // PROJEKCIJE USKORO! Kako je Robin Hood postao ikona i legenda? 

VIDEO // PROJEKCIJE USKORO! Kako je Robin Hood postao ikona i legenda? 

Možda smatrate da vrlo dobro poznajete ovu legendarnu priču, ali još nikad dosad niste vidjeli ovakvog Robina Hooda. Ovaj epski lopov i ratnik već cijelo stoljeće tjera filmaše da osmišljavaju nove priče o njemu.

Neviđena priča o tome kako je Robin Hood postao ikona i legenda kakvu poznajemo danas, je snimana u Istri i Dubrovniku, na Stradunu, u tvrđavi Bokar i Posatu, zahvaljujući redatelju Ottu Bathurstu koji je Dubrovnik i Istru izabrao između deset svjetskih lokacija. Bathurst je u svoju adaptaciju unio brzi tempo i suvremeni način snimanja akcijskih filmova. Poznat po televizijskoj hit seriji Peaky Blinders te jednoj od najpopularnijih epizoda hit serije Black Mirror, Bathurst je oduvijek volio izokretati očekivanja. U ovom je filmu izgradio cijeli novi svijet za Robina, ali to nije svijet koji bi drugi možda očekivali.

Velika briga kod ove adaptacije posvećena je bila izgradnji seta koji je vizualno originalan, ali i realističan. Ekipi filma su se pogotovo svidjeli visoki zidovi Dubrovnika. Međutim, budući da je grad pod zaštitom UNESCO-a, morali su biti vrlo pažljivi i nimalo ne dirati zgrade. Spektakularna crkva sv. Dominika iz 13. stoljeća poslužila je kao fasada dvorca Nottingham.

Za potrebe filmskog seta angažirano je oko 700 statista, a u Dubrovnik je došlo 650 članova filmske ekipe, čime je još jednom potvrđeno da je Hrvatska među top lokacijama za snimanje svjetskih filmskih hitova u proteklih nekoliko godina. Najveća su atrakcija na snimanju bili glumci iz filma: Taron Egerton kao Robin Hood, Jamie Foxx kao John, Eve Hewson kao Marian te zvijezda filmova Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan u ulozi Willa Scarletta.

Egertonov Robin je ratni heroj koji se vratio kući i samo traži mir i spokoj. Međutim, ubrzo shvati da njegova borba nije gotova nego tek počinje.

„Ovo nisu muškarci u tajicama koji divljaju po šumi,“ objasnio je. „Robin se vratio s bojnih polja u Siriji istraumatiziran, kao da je u potpunosti odvojen od svojeg prethodnog života koji mu uopće ništa više ne znači. Pronašao je Nottingham koji više ne prepoznaje, pun užasavajuće nejednakosti i nepravde. Trudi se ostati nepristran u svojoj osamljenosti, ali na kraju mu njegova savjest neće dati da i dalje zanemaruje ono što se odvija oko njega.“

Kad Robin shvati što se zapravo događa u Nottinghamu, potaknut je na to da nešto napravi. Preuzme identitet odmetnika poznatog kao The Hood, smionog osvetnika koji ismijava elitu oduzimajući im ono zbog čega rade tako mrska djela: njihov novac. Robin ne bi mogao uopće postati The Hood da ga nije uputio i pružio mu pomoć John, kojeg glumi Jamie Foxx, arapski ratnik čijeg sina je Robin pokušao spasiti tijekom Križarskog rata. Impresioniran njegovom hrabrošću, John prigrli ciničnog i oklijevajućeg Robina, kako bi obojica mogli ispuniti svoju osvetu. Međutim, njihovo partnerstvo donijet će im više nego što su mogli očekivati. Prijateljstvo puno duhovitosti koje se razvije između Robina i Johna mnogima je najdraži dio filma u kojem ne nedostaje ludih scena borbi ali i bezvremenske romantike između Marian i Robina.

Ova najnovija verzija Robin Hooda u distribuciji Blitza stiže u hrvatska kina od 29. studenog, a u međuvremenu pogledajte trailer!

Pročitajte još

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist