DuList IN

VIDEO Poslušajte kako zvuči ‘Inat’ Dubrovčanina Marka Vukića

VIDEO Poslušajte kako zvuči 'Inat' Dubrovčanina Marka Vukića

Dubrovčanin Marko Vukić publici se predstavlja s pjesmom Inat, koju je, kako sam navodi, napisao prije devet godina, kao 16-godišnjak.
-Pjesma je nastala u glavi jednog srednjoškolca koji je bio pod utjecajem teškog rocka, Led Zeppelina, Bad Companyja, Whitesnakea itd. Tekst je samo dio razmišljanja jednog dječaka od 16 godina čija je pjesma opstala u vremenu i ugledala svoj konačni oblik puno vremena kasnije. Inat je ustvari vremenska kapsula u kojoj je ostala duša jednog istinskog rockera, koji je s vremenom ‘omekšao’ – navodi Marko.
-Rođen sam krajem rata, 1995.godine, u podrumu dubrovačke bolnice. Prvi vanjski zvukovi koje sam čuo bile su sirene za uzbunu od zračnog napada. Možda je i to ‘kumovalo’ tome da se počnem baviti glazbom. Išao sam u osnovnu i srednju glazbenu školu u Dubrovniku, gdje sam pravio prve korake u učenju o glazbi – navodi Marko te dodaje kako je krajem osnovne škole počeo slušati ‘pravu’ glazbu, krenuvši s Guns ‘n’ Rosesima, što je njegovoj generaciji bila tek kvaka od vrata na koja će ući u svijet rocka.
-Srednjoškolske dane, uz školu i muzičku školu, provodio sam preslušavajući diskografije najvećih bendova (Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Doors…). Shvatio sam da se samim koncentriranim slušanjem dosta nauči o glazbi, a usto svirao sam u tamburaškom orkestru i pjevao u klapi, dok nisam otišao na fakultet. Svoje glazbene osjetne pupoljke uvijek sam nastojao održati na razini, ukus se mijenjao, upoznao sam jazz, funk i soul, a i moja autorska glazba počela je poprimati drukčije oblike.
Upisao sam fakultet u Zagrebu, a tamo je moja glazbena mreža počela bujati, upoznao sam puno odličnih muzičara, počeo i sam gažirati samostalno, a već pet godina pjevam u klapi Bošket – ističe Marko.

Pročitajte još

Baby Lasagna nakon prolaska u finale: ‘Dragi Hrvati, nadam se da ste ponosni’

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo