Sport

VIDEO / Pobjednik polumaratona Zdravko Mišović: Utrka je bila teška, ali Dubrovnik je poseban

polumaraton5 4

Zdravko Mišović pobjednik je prvog dubrovačkog polumaratona koji je u nedjelju održan u Dubrovniku, dok su drugo i treće mjesto osvojili Miloš Dragović i Dušan Milošević.

Kako je istaknuo Mišović novinarima nakon prolaska ciljne ravnine, dionica nije bila jednostavna, ali njemu iskustva ne manjka.
”Utrka je bila jako teška, naročito zbog uzbrdica i nizbrdica, ali pametno sam trčao i uspio sam pobijediti. Ja trčim već 25 godina, ali Dubrovnik je poseban”, rekao je Mišović koji je dionicu od 21 097 metara istrčao za nešto više sat i 22 minute.
Najbolja natjecateljica bila je Ljubica Tonković, a u kategoriji žena drugo i treće mjesto zauzele su Aleksandra Marainkov i Maria Kanacki.
Direktor polumaratona Alen Bošković rekao je kako se ideja o održavanju polumaratona rodila još prije pet godina, a kako su pripreme počele prije godinu dana. Istaknuo je kako se nada da je ove godine ostvaren dobar dojam kako bi ovaj događaj postao dubrovačka tradicija.
”Zadovoljni smo s odazivom s obzirom da se radi o prvoj utrci i da je zbog ostalih natjecanja teško uopće naći neki adekvatan termin. Prijavljeno je bilo 390 trkača iz 34 zemlje svijeta, a samo iz SAD-a zastupljena je čak njihova 21 savezna država”, rekao je Bošković te podsjetio kako je glavni cilj ovog događaja bio ocrtan u njegovom motu – ”Više od utrke”.
”Ovo je odlična promocija za sport u Dubrovniku, ali i za sam grad u turističkom smislu”, rekao je Bošković.
Inače u sklopu ”Prvog dubrovačkog polumaratona” u subotu je održana utrka dubrovačkim zidinama ”2K Run the Wall”, u kojoj je pobijedio Metkovac Ante Živković.

Pročitajte još

SVJETSKO PRVENSTVO U JUDU U ABU DHABIJU Nastupaju Petrunjela Pavić, Ivana Šutalo i Iva Oberan!

Dulist

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist