DuList IN

VIDEO/OBLIK VODE Film s 13 nominacija za Oscara u Visiji

VIDEO/OBLIK VODE Film s 13 nominacija za Oscara u Visiji

Film majstora fantazije, redatelja Guillerma del Tora ‘Oblik vode’ od danas možete pogledati u Kinu Visia.

Osim svojih trinaest nominacija za ovogodišnjeg Oscara, Oblik vode dobitnik je i nagrade Zlatni lav na Međunarodnom filmskom festival u Veneciji. Unatoč razmjerno skromnom budžetu za holivudske standarde (nešto manje od 20 milijuna dolara) prekrasno produciran i napravljen u svim segmentima, slažu se filmski kritičari dodajući da je riječ o divnoj, romantičnoj i čudnovatoj fantaziji…nešto potpuno drugačije od svega što ste imali prilike gledati do sada u kinima.

Film predstavlja priču o ljubavi nijeme žene i neobičnog stvorenja. Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara.

Nominiran za nagradu Oscar u 13 kategorija: najbolji film, najbolji redatelj, najbolja glavna glumica, najbolji sporedni glumac, najbolja sporedna glumica, najbolji originalni scenarij, najbolja fotografija, najbolja originalna glazba, najbolji zvuk, najbolja montaža zvuka, najbolja scenografija, najbolja kostimografija i najbolja montaža.

 

 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist