Sport

VIDEO/ NITKO NIKAD PRIJE Ante Tomić dvaput za redom MVP mjeseca

Ante Tomić

Dubrovčanin Ante Tomić izabran je za najkorisnijeg igrača Eurolige u mjesecu ožujku, što je drugi mjesec za redom da mu se ta titula dodjeljuje.

Centar hrvatske reprezentacije i FC Regal Barcelone ovim je ostvario povijesni uspjeh, jer nitko u oko 10 godina dugačkoj povijesti tog izbora nije dvaput u istoj sezoni izabran za MVP-a, posebno ne dvaput zaredom. Potkraj prošle sezone bio je i u najboljoj petorci kompletne sezone.

Katalonci su u ožujku ostvarili omjer 4-0, a u dvije sezone, otkad je Tomić u momčadi, u Top-16 su ostvarili 24 pobjede u nizu! I dok je u veljači igrao dosta, u ožujku je za 25 posto manje vremena na parketu ostvario ne puno slabiji učinak.

U svakoj od četiri pobjede Tomić je bio najkorisniji igrač svoje momčadi po indeksu uspješnosti, iako je igrao prosječno samo 22 minute postizao je prosječno 14 koševa i osam skokova. U veljači je u tri utakmice prosječno ubacivao 22 koša, imao 9,3 skoka te sjajan šut iz igre od 74 posto.

U ožujku je prvo u pobjedi 93:73 nad Fenerbahče Ulkerom gađao 8-9 za dva i ubacio je 19 poena. Tjedan dana kasnije Barca je svladala branitelja naslova Olympiacos 70:58, a Tomić je ostvario 14 koševa i 11 skokova. Na gostovanju kod Unicaje (61:77) Hrvat je za samo 17 minuta igre ostvario 12 koševa i 10 skokova, a na kraju je u domaćoj pobjedi 84:62 nad Panathinaikosom ubacio 11 poena, uz devet skokova, dva dodavanja, krađu i blokadu za 20 minuta igre.

Izvor: HRT

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist