Sport

VIDEO/Mnoštvo judaša okupilo se na prvom Memorijalnom turniru u spomen na Mateu Knego

VIDEO/Mnoštvo judaša okupilo se na prvom Memorijalnom turniru u spomen na Mateu Knego

U tijeku je prvi Memorijalni turnir u judu ‘Matea Knego’ u spomen na tragično preminulu župsku judašicu koji se održava u sportskoj dvorani OŠ Župa dubrovačka. Riječ je o turniru za uzrast od 10, 12, 14 i 16 godina na koji se odazvalo mnoštvo djece, a organizira ga Judo klub Župa dubrovačka i Zajednica sportova Župe dubrovačke u suradnji s Općinom. Na samom otvorenju turnira okupljenima se obratio Matein otac Stijepo Knego.

-Ona bi vam sve ovo stostruko vratila. Stalno se vraćala s brojnim medaljama. U ime obitelji želim zahvaliti najprije Ivu Oberanu, Judo klubu Župa dubrovačka, Zajednici sportova Župe dubrovačke, Općini Župi dubrovačkoj, a nadasve trenerima i vama djeco što ste se odazvali da nam ovaj dan učinite još boljim. Nadam se da ćete dogodine doći u još većem broju na ovaj turnir – rekao je Knego.

Podsjetimo, Matea Knego rođena je 1. travnja 1999., a tragično je preminula 4. travnja 2015. godine nakon svoga 16. rođendana. Judom se počela baviti sa sedam godina te je bila članicom Judo kluba Dubrovnik 1966, a od 2010. do smrti nastupala je za Judo klub Župa dubrovačka. Ostvarila je brojne prestižne rezultate na domaćim i međunarodnim judo natjecanjima, a na Prvenstvu Hrvatske za kadete dva je puta osvojila drugo mjesto. Osvojila je ukupno 80 medalja od čega je njih čak 50 bilo zlatnih.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist