Sport

[VIDEO] HUMANITARNA UTAKMICA ZA PERA MATANU Ekipa sv. Petra svladala nogometne snage Gradske uprave, zaigrao i Franković

[VIDEO] HUMANITARNA UTAKMICA ZA PERA MATANU Ekipa sv. Petra svladala nogometne snage Gradske uprave, zaigrao i Franković

Ekipa Župe sv. Petra pobijedila je nogometne snage Gradske uprave rezultatom 4:2 na humanitarnoj malonogometnoj utakmici putem koje su se prikupljala sredstva za pomoć župljaninu ove župe Peru Matani komu je, nakon što je prebolio teški oblik COVID-a19, potrebna rehabilitacija. Za ekipu Gradske uprave igrali su Mato Franković, Marko Potrebica, Blaž Pezo, Srđan Margaretić, Ivan Maslać, Zlatko Begušić, Maro Kristić, Dživo Brčić, Vicko Begović, Roberto Krile, dok su za Župu sv. Petra igrali župnik don Ante Burić, Miho Bošković, Andrija Martić, Ivica Plečaš, Krešimir Marković, Ivica Penava, Ivan Biskup, Ante Putica, Božo Leto Davor Glavinić, Zoran Jović. Za ekipu Gradske uprave po jedan gol dali su Marko Potrebica i Maro Kristić.

-Utakmica će naravno biti fer. Humanitarnog je karaktera za našeg sugrađanina Pera Matanu koji je obolio od teškog oblika COVID-a 19 i ovime imamo priliku još jednom poslati snažnu poruku koliko je COVID ozbiljna bolest i koliko je bitno cijepiti se. Veliki broj napih sugrađana odazvao se pozivu na otvoreno cijepljenje. Očekujemo da takvim trendom nastavimo i dalje jer je sveprisutniji delta soj koronavirusa koji može ugroziti turističku sezonu. Zbog toga još jednom pozivam sugrađane da se cijepe, cijepljenje je ‘in’ kao što je i pomaganje uvijek ‘in’ – rekao je ususret utakmici gradonačelnik Mato Franković.

Istaknuo je kako svi igrači možda nisu u ‘top’ formi, ali da su se odazvali sa željom i voljom kako bi sudjelovali u ovom ‘humanitarnom i plemenitom događaju’. Utakmici je nazočio i sam Pero Matana.

Svi oni koji žele pomoći i uključiti se u ovu akciju, a nisu mogli doći ove subote na igralište, to mogu napraviti i uplatom na račun župe HR 9125000091101377744 s naznakom ‘za Pera Matanu’.

 

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist