Sport

PRIJATELJSKA UTAKMICA Barakude upisale novi poraz protiv Mađara

PRIJATELJSKA UTAKMICA Barakude upisale novi poraz protiv Mađara

Barakude su ove subote upisale još jedan poraz protiv Mađara i to rezultatom 10:15. Naša seniorska vrsta je naime u Šibeniku nakon poraza u prvom prijateljskom susretu (10:12), u subotu izgubila 10:15.

Europski prvak je pobjedu u subotnju večer u Crnici ostvario u posljednjoj četvrtini u koju se ušlo u rezultatskom egalu (10:10). Bila je to dionica u kojoj su Mađari štoviše i prvi put poveli, ali onda kada su to učinili jednom više se nisu zaustavili. Hrvatska je pak pokazala dva lica, piše HVS.

Vrlo dobre dvije četvrtine sa stalnim vodstvom, a uostalom još u poluvremenu je bilo 9:6 za Barakude. Obrana vrlo dobra, na čelu s vratarom Marcelićem (8 obrana, od kojih jedna peterac kojeg je izveo Pasztor u prvoj četvrtini kod vodstva naše momčadi 2:1). U napadu je bilo protočnosti lopte i nekoliko sjajnih pogodaka (Burić za 6:4 s lijevog vanjskog), kao što bilježimo i sjajnu Bukićevu obrambenu reakciju kada je sustigao mađarsku kontru, a iz rekontre i lijepe akcije, te dodavanja Garcije, Rino Burić postiže svoj drugi gol (7:5). Zaustavljen je u dobroj mjeri mađarski šut s vanjskih pozicija, da bi u zadnjoj minuti druge četvrtine golovima Lazića (igrač više) i Bušlje (šut s vanjske pozicije), Hrvatska imala najveću prednost – 9:6.

U drugom poluvremenu – druga pjesma. U trećoj i četvrtoj četvrtini naši su reprezentativci postigli samo 1 gol, što dovoljno govori o napadu. Istina da je i vratar Soma Vogel (11 obrana) vrstan čuvar mreže, ali to ipak nije opravdanje za slabašan napadački učinak. Ono što nikako nismo uspjeli obraniti je mađarski igrač više. Realizacija 9-12 ide Mađarima na čast, svjedoči o već sada zavidnoj razini uvježbanosti. Hrvatska realizacija igrača više je bila 3-9. Naša je vrsta pak minutu prije kraja treće dionice ostala i bez kapetana, zapovjednika obrane Andre Bušlje i to se jako osjetilo. Vratar Toni Popadić koji je branio druge dvije četvrtine je ubilježio čak 9 obrana, što je sjajan učinak, ali nažalost nalazio se skoro kao na ‘streljani’ ispred rasplivanih mađarskih strijelaca. Sredinom zadnje četvrtine došlo je i do potpune dekoncentracije u našoj igri, kada u razmaku od pola minute Mađari postižu dva pogotka (Mezei, pa onda i Jansik u kontri).

U ovoj utakmici su izbornici očekivano solidno izmiješali svoje sastave. Tako su u odnosu na prvi susret, sada na tribini od Hrvata ostali Bijač, Lončar, Vukičević, Macan i Benić, uz Jokovića koji nije igrao ni prvu utakmicu. S mađarske strane, u odnosu na petak nisu igrali De. Varga, vratar V. Nagy, centar Harai, zatim Erdelyi, ljevoruki Vamos, a ponovo u bazenu nije bilo ni Manhercza.

Hrvatski reprezentativci u nedjelju završavaju šibenski dio priprema.

Foto: HVS

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist