DuList INSport

[VIDEO / FOTO] STIGLI I OLIMPIJCI! Ovako izgleda ljudska špaga na Stradunu

[VIDEO / FOTO] STIGLI I OLIMPIJCI! Ovako izgleda ljudska špaga na Stradunu

Dubrovnik, točnije Stradun bio je danas mjesto najduže špage na svijetu! Kako to? Dio je ovo lijepe sportske priče, 13. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici u Osijeku. Jedna od ideja bila je kroz sedam hrvatskih gradova spojiti našu zemlju upravo – gimnastičkom špagom.

Dubrovnik je pak ovoga tjedna sjedište Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u hotelu Valamar Lacroma ima sastanke Predsjedništva FIG-e, Izvršnog odbora, Vijeća, sastanke Tehničkih odbora, ali i ceremoniju primopredaje vlasti i informativni dan za novoizabrane članove tijela FIG-e. Tako se u sedam dana okupilo gotovo 200 najutjecajnijih gimnastičkih dužnosnika iz više od 50 zemalja svijeta. Svi oni došli su na Stradun podržati ovaj originalni sportski projekt.

Tristotinjak mladih gimnastičara iz Dubrovnika i okolice formiralo je ljudsku špagu, a u pomoć su im pristigli ni manje ni više nego srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude te Robert Seligman!

– Sretni smo da se ovaj događaj odvija u Dubrovniku. Vidimo da je djeci iznimno drago i lijepo je da se na ovakav način promovira gimnastika – istaknuli su Srbić i Ude, koji dodaju kako se gimnastika mora ‘proširiti i južnije’.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist