DuList IN

[VIDEO / FOTO] STIGLI I OLIMPIJCI! Ovako izgleda ljudska špaga na Stradunu

Dubrovnik, točnije Stradun bio je danas mjesto najduže špage na svijetu! Kako to? Dio je ovo lijepe sportske priče, 13. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici u Osijeku. Jedna od ideja bila je kroz sedam hrvatskih gradova spojiti našu zemlju upravo – gimnastičkom špagom.

Dubrovnik je pak ovoga tjedna sjedište Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u hotelu Valamar Lacroma ima sastanke Predsjedništva FIG-e, Izvršnog odbora, Vijeća, sastanke Tehničkih odbora, ali i ceremoniju primopredaje vlasti i informativni dan za novoizabrane članove tijela FIG-e. Tako se u sedam dana okupilo gotovo 200 najutjecajnijih gimnastičkih dužnosnika iz više od 50 zemalja svijeta. Svi oni došli su na Stradun podržati ovaj originalni sportski projekt.

Tristotinjak mladih gimnastičara iz Dubrovnika i okolice formiralo je ljudsku špagu, a u pomoć su im pristigli ni manje ni više nego srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude te Robert Seligman!

– Sretni smo da se ovaj događaj odvija u Dubrovniku. Vidimo da je djeci iznimno drago i lijepo je da se na ovakav način promovira gimnastika – istaknuli su Srbić i Ude, koji dodaju kako se gimnastika mora ‘proširiti i južnije’.

Pročitajte još

FOTO Dalmatino održao koncert u prepunom kampu Solitudo

Dulist

PUTOPIS SRĐANA ĆIMIĆA Nezaboravno iskustvo u Lisabonu

Dulist

MEDITERANSKE IGRE ‘Super Mario’ izborio finale u disciplini 100 metara slobodno, postavio i osobni rekord

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija