DuList IN

VIDEO/’Filmaši’ ponovno u Gradu, ‘pale’ prve scene filma ‘Oslo’

VIDEO/'Filmaši' ponovno u Gradu, 'pale' prve scene filma 'Oslo'

Snimanje novog dugometražnog filma ‘Oslo’ u HBO-ovoj vrhunskoj produkciji počelo je ove subote u Gradu. Filmska ekipa zauzela je tako prostor ispred Sponze gdje su ‘pale’ i prve scene ovog filma. ‘Filmaši’ su opremom za snimanje zauzeli i dio parkinga na Tenis-Taboru, a scene su snimane i u bočnim gradskim ulicama.

Podsjetimo, redatelj i producent filma je Bartlett Sher, inače poznati kazališni redatelj na Broadwayu. Uz njega, na filmu kao direktor fotografije sudjeluje i Janusz Zygmunt Kamiński, zasigurno jedna od većih faca u svijetu kinematografije. Ovaj poljski snimatelj, filmski i televizijski redatelj karijeru je započeo u Sjedinjenim Američkim Državama, a slavu je stekao devedesetih godina svojim radom na filmovima ‘Schindlerova lista’ i ‘Spašavanje vojnika Ryana’ za koje je dobio nagradu Oscar za najbolje filmove. Poznavatelji i ljubitelji filmske industrije reći će kako je Kamiński jedan od najvećih filmaša koji je stigao u Dubrovnik nakon Francisa Forda Coppole.

Sher je inače osvajač priznate nagrade Tony, a za nju je bio nominiran čak devet puta. Za njega će se reći kako je jedan od originalnijih redatelja, ne samo u američkom kazališnom svijetu. Film ‘Oslo’ njegovo je debitirajuće djelo na velikom platnu.

Riječ je o filmu u kojem se iznosi pokušaj norveških humanitaraca u provođenju mirovne inicijative između Palestinaca i Izraelaca početkom 90-ih godina. Vrijedi istaknuti i kako je Sher bio zadužen za prikazivanje istoimenog djela, ali na kazališnim daskama, točnije Broadwayu.

Pogledajte što je sve naš Zvone snimio na setu novog filma.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist