Aktualno

FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba

FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba

Pacijenti u kritičnom stanju prevezeni su s otoka Raba o ovog ponedjeljka po jakom nevremenu, čemu svjedoče fotografije i videozapis koji su poslali iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akciju hitnog medicinskog prijevoza (MEDICO) za pacijente s Raba uspješno su izvršili službenici Lučke ispostave Rab, brodicom za hitne medicinske prijevoze. Akcija je izvršena u koordinaciji sa Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka).

Akcija je pokrenuta temeljem zahtjeva Hitne medicinske službe Primorsko-goranske županije, zaprimljenog posredstvom MRCC Rijeka.

-Nakon što su zdravstveni djelatnici pripremili dvojicu pacijenata za prijevoz morem, isti su sa liječničkom pratnjom ukrcani na brodicu za hitan medicinski prijevoz te su u 12.35 sati isplovili iz rapske luke prema Rijeci. MEDICO akcija uspješno je okončana u 14.25 sati, po pristanku u riječki Porto Baroš, odakle su pacijente u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Rijeka. Tijekom trajanja akcije hitnog prijevoza pacijenata na moru su trajali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti – navode iz ministarstva.

Foto: Fotografije MEDICO akcije u riječkom akvatoriju fotograf: Dalibor Prodanić / video autor: Tibor Knifić

FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba FOTO/VIDEO Evo po kakvoj su se buri spašavali pacijenti s Raba

 

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist