Sport

Veslači Neptuna Crnjak i Čondrić izborili nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj

Veslači Neptuna Crnjak i Čondrić izborili nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj

Veslači Neptuna Toni Crnjak i Lovro Čondrić nastupili su u četvrtak na izlučnoj regati na jezeru Jarun u Zagrebu čime su se kvalificirali za odlazak na Europsko prvenstvo u veslanju za seniore B (do 23 godine) koje će se održati u Grčkoj, u gradu Ioannina od 6. do 8. rujna ove godine.

Izvrsnim nastupom u dvojcu na pariće za lake seniore (veslači do 72,5 kg) izveslali su normu za nastup na Europskom prvenstvu i potvrdili izuzetno uspješnu sezonu te dobili poziv izbornika hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića da brane boje Hrvatske u Grčkoj. Lovro i Toni su se u travnju ove godine okitili zlatnom medaljom na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u veslanju u istoj disciplini, dvojcu na pariće za lake seniore i po prvi put u povijesti Neptuna donijeli seniorski naslov i pehar u vitrine VK Neptuna.

Nastup u Ioannini će im biti nagrada za veliki rad i treniranje tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u Rijeci dubrovačkoj, tijekom jutarnjih sati, i preveslanih preko tisuću kilometara u zadnja 3 mjeseca. Trener Pavo Bečić i prof. dr. Mladen Marinović su odradili odličan posao kako u fizičkoj, ali tako i u tehničkoj pripremi naših veslača. U sljedećih 20 dana radit će se na završnim pripremama i brušenju forme, prvo u Rijeci dubrovačkoj, a zatim i na jezeru Jarun, pred sam odlazak u Grčku.

Čestitke idu i cijeloj Upravi Neptuna jer su u zadnjih par godina stvorili uvjete (kupnja novih veslačkih čamaca, priprema za investiciju kompletne obnove hangara kluba) i time omogućili veslačicama i veslačima da i 2019. s Prvenstva Hrvatske osvoje ukupno četiri medalje (1 zlatnu, 1 srebrnu i 2 brončane). Uspjeh je tim veći jer su veslači Pero Kukuljica i Toni Perović već nastupili u dresu reprezentacije za juniore u četvercu na pariće u Njemačkoj, u gradu Essenu, a senior Matej Metković je u užem izboru seniorske reprezentacije za odlazak na izlučne trke za nastup na OI u Tokyu 2020 godine.

U Neptunu s nestrpljenjem očekuju nastavak veslačke sezone početkom rujna kad su na rasporedu regate u Villachu, Austriji, Splitu, ali i odlazak u Grčku.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist