Aktualno

VELIKO SLAVLJE Biskup Glasnović krstio blizance obitelji Gilja

Blizance Rafaela i Gabrijela krstio je u nedjelju 12. veljače na misnom slavlju u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku dubrovački biskup mons. Roko Glasnović koji je roditeljima čestitao na prinovi u obitelji, a cijeloj župnoj zajednici na novim članovima.

Uz roditelje Antonia i Draganu Gilja, tri starije sestre i brata, kumove te ostalu rodbinu, prijatelje i članove župne zajednice blizanci su primili prvi sakrament kršćanske inicijacije postajući, uz ostalo, članovi Crkve kršteni u vjeri svojih roditelja.

Tumačeći nedjeljno evanđelje koje je donijelo nastavak Isusovog govora na Gori biskup Glasnović je kazao kako je evanđelist Matej skupio različite Isusove poruke i složio ih u jednu shemu: „Čuli ste da je rečeno starima…A ja vam kažem…“. Tu Isus daje upute za ponašanje u nekim situacijama osnažujući starozavjetne propise ili ih bitno dopunjavajući.

– Naša ljubav prema Gospodinu bit će (iz)mjerena istom mjerom naše ljubavi prema bližnjemu:  to je kvaliteta bratstva koja određuje kvalitetu odnosa s Bogom, poručio je biskup u propovijedi. Na misi je koncelebrirao župnik don Marin Lučić, a asistirao đakon don Tomislav Sikavica.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist