Aktualno

VELIKI TJEDAN Liturgijska slavlja koja predvodi biskup Roko Glasnović

VELIKI TJEDAN Liturgijska slavlja koja predvodi biskup Roko Glasnović

Iz Dubrovačke biskupije najavili su liturgijska slavlja koja predvodi biskup Roko Glasnović u Velikom tjednu i na Uskrs.

Misu posvete ulje dubrovački biskup Roko Glasnović slavit će sa svećenicima i vjernicima u srijedu 27. ožujka u 18 sati u dubrovačkoj katedrali. Na misi će svećenici iz cijele biskupije zajedno obnoviti svećenička obećanja, a biskup Glasnović će posvetiti ulje za krizmu i blagosloviti katekumensko i bolesničko ulje.

Misu Večere Gospodnje u četvrtak 28. ožujka s početkom u 18 sati u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku predvodit će dubrovački biskup Roko Glasnović. U obredu pranja nogu biskup će oprati noge ‘dvanaestorici’. Nakon mise Presveti Oltarski Sakrament će se prenijeti na pomoćni oltar gdje će biti kratko klanjanje.

Obredi Velikog petka 29. ožujka u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku počinju u 18 sati, a predvodit će ih biskup Roko Glasnović. Sastoje se od službe riječi s pjevanjem Muke, klanjanja križu i pričesti. Nakon obreda slijedi procesija ulicama Grada s relikvijom Isusovog križa koja se čuva u Moćniku katedrale.

Vazmeno bdijenje na Veliku subotu 30. ožujka u dubrovačkoj katedrali počinje u 21 sat, a predvodit će ga dubrovački biskup Roko Glasnović. Liturgija Vazmenog bdijenja sastoji se od službe svjetla, službe riječi, krsne službe i euharistijske službe.

Na svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova u nedjelju 31. ožujka središnje svečano pontifikalno slavlje u katedrali Gospe Velike u Dubrovniku u 10 sati predslavit će dubrovački biskup Roko Glasnović.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist