Kultura

VELIKI MALI ČUVARI PRIRODE Izložba o pčelama u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga

VELIKI MALI ČUVARI PRIRODE Izložba o pčelama u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga

Putujuća Izložba Tehničkog muzeja Nikola Tesla, ‘Pčele – veliki mali čuvari prirode’  otvara se u ponedjeljak 22. travnja (Dan planeta Zemlje) u 12 sati u Ljetnikovcu Bunić-Kaboga u Dubrovniku.

Izložba Pčele – veliki mali čuvari prirode, realizira se kao proširenje muzejskog Apisarija – edukativnog odjela Tehničkog muzeja Nikola Tesla sa živim medonosnim pčelama. Ovom pokretnom izložbom sadržaj TMNT-a  postaje dostupniji široj zajednici. Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa za razvoj publike u 2024.
– Izložba nam približava svijet pčela, sićušnih bića koja izazivaju duboko poštovanje svojom važnom ulogom u očuvanju biocenoze. Pčele kao najvažniji oprašivači ugrožene su pa je izložba i podsjetnik da se aktivnosti za njihovu zaštitu ne smiju odlagati. Izložba se sastoji od zidnih panela s prikazom razvoja pčelinjeg stana – različitih tipova košnica; uvećanog modela pčele, edukativnih video priloga o pčelama prevedenih i na znakovni jezik, prezentacije pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda te nastambe za solitarne pčele – napisali su iz Dubrovačke baštine.

Dodaju kako je tijekom posljednjeg desetljeća Dubrovnik prepoznat kao svjetska turistička destinacija što podrazumijeva brojne pozitivne ali i negativne posljedice i trendove, pa je samim time sredina u kojoj je posebno važno i kulturnim sadržajima naglašavati nužnost održivog razvoja i zaštite prirode.

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist