Crna kronika

VELIKI BROJ NEKRETNINA U ŽUPI Uhićena i sestra bivšeg suradnika Bandića

VELIKI BROJ NEKRETNINA U ŽUPI Uhićena i sestra bivšeg suradnika Bandića

U današnjoj antikoruptivnoj akciji policije i USKOK-a ukupno je uhićeno pet osoba među kojima su bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota te njegova sestra Tamara Šegota, vlasnica i direktorica tvrtke Notitia. I Index je provjerio poslovanje ove male osječke tvrtke za consulting te su otkrili devet nekretnina, od kojih je velik dio kupljen u okolici Dubrovnika, u Župi dubrovačkoj, gdje je danas uhićen Šegota.

Bivši šef Groblja, njegova sestra te dvije službenice suda uhićeni su zbog sumnje na malverzacije u javnoj nabavi, pogodovanje i zloupotrebu položaja. Uhićenja su obavljena na području tri županija. Šegotina sestra Tamara uhićena je jer policija i USKOK sumnjaju da je preko svoje firme pomagala Šegoti u kriminalnim radnjama. Riječ je navodno o firmi Notitia u kojoj je Šegota direktorica. Notitia je osnovana u Osijeku, u lipnju 2017. godine, a registrirana je za consulting usluge. Direktorica i jedina vlasnica tvrtke je Tamara Šegota, a tvrtku je preuzela od Denija Filipova iz Zagreba u svibnju 2018. godine. Tvrtka je imala niz nekretnina. Index je pronašao poslovni prostor u Omišlju te oranicu u Omišlju, dvije garaže u Zagrebu te veći niz zemljišta u okolici Dubrovnika, u Općini Župa dubrovačka, u predjelu Soline.

Zemljišta su kupljena početkom 2018. godine, a tu je i kuća od 284 kvadrata s okućnicom od ukupno 776 kvadrata, također u okolici Dubrovnika, u Solinama, koja je kupljena još 2017. godine. Većina zemljišta nalazi se iznad Jadranske turističke ceste, u predjelu Soline, u Župi dubrovačkoj. Dio kupljenih nekretnina osporava Dubrovačka biskupija koja traži povrat dijela zemljišta. Valja naglasiti kako je Šegota danas uhićen u Župi dubrovačkoj, u Ulici Vinka Nikolića, u jednom stanu, no ta nekretnina nije u njegovu posjedu, već se ondje nalazio na odmoru.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist