Aktualno

Velika seoba u Pentagon!

Nakon dužeg razdoblja uređivanja, preuređivanja, pituravanja i uljepšavanja zgrada Pentagona konačno je dobila nove stanare iz Gradske uprave.

Naime, još prošlog tjedna u Pentagon su s Vojnovića preselili komunalci, odnosno Upravni odjel za komunalne poslove i mjesnu samoupravu čiji su se djelatnici tako priključili još u kolovozu useljenom novoosnovanom UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte. A od ovog ponedjeljka krenulo je i preseljenje u Pentagon djelatnika Upravnog odjela za financije i proračun na čelu s pročelnikom Nikom Pavlovićem.

Oni se pak u Lapad doseljavaju s Gundulićeve poljane gdje su prostor dijelili s Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu, skrb i civilno društvo. Prema informaciji glasnogovornika Grada Dubrovnika Zorana Obradovića, ukupno će u Pentagonu, nakon svih selidbi, raditi 75 djelatnika Grada Dubrovnika.

PROSTORI 250, PARKING 200 TISUĆA KUNA!

U uređenje prostora u kojima je sve do sredine 2010. godine boravio Babin kuk, koji je usput rečeno gradskoj upravi plaćao najam, do danas je uloženo 250 tisuća kuna, iako neslužbene informacije govore o čak milijun kuna utrošenih sredstava.

Spomenutih 250 tisuća kuna uključuje i preseljenje te nabavu potrebnog namještaja, kao i izvedene radove na uređenju i prilagodbi prostora. Iz gradske uprave napomenuli su pak kako je veći dio opreme i inventara preseljen iz postojećih prostora.
No, ovom iznosu od 250 tisuća kuna treba dodati i još 200 tisuća kuna koliko će se utrošiti na izgradnju parking prostora za 25 automobila.

Iz Grada su nam napomenuli i sljedeće:
– Nakon što se završi preseljenje tri odjela Grad Dubrovnik će pokrenuti postupak etažiranja zgrade kako bi se adekvatno mogli podijeliti zajednički prostori, uključujući i postojeći parking, te zajednički troškovi između suvlasnika zgrade – odgovorio nam je glasnogovornik Zoran Obradović.

ŠTO SA ZGRADOM NA ZELENOJ PJACI?

Ni to nije sve kada je u pitanju selidba gradskih djelatnika iz povijesne jezgre. U doglednom razdoblju (još nije poznato kada) selit će se i Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu, skrb i civilno društvo i to iz zgrade na Gundulićevoj poljani u prostorije koje je do prošlog tjedna koristio UO za komunalne djelatnosti.

Na pitanje što Grad namjerava učiniti s upražnjenom zgradom na Gundulićevoj poljani rečeno nam je:
– O namjeni zgrade na Gundulićevoj poljani koja će ostati u vlasništvu Grada Dubrovnika će se izvijestiti po preseljenju UO za obrazovanje i adekvatnom uređenju pismohrane i pisarnice Grada Dubrovnika. Za sada nema drugih kratkoročnih planova o preseljenjima upravnih odjela – kratko su nam poručili iz gradske uprave.

Prisjetimo se kako je gradska uprava još početkom svog mandata u Pentagon planirala useliti jedinstveni komunalni ured, koji jednako kao i svojevrsni holding nikad nije zaživio. Sve do 1. lipnja 2010. godine u ovim je prostorima boravio Babin kuk, čijim je iseljenjem i gradska blagajna ostala bez redovnih prihoda od čak 163 tisuće kuna. Mjesečno.

Da kojim slučajem gradonačelnik nije donio odluku o iseljenju Babinog kuka, u 14 mjeseci, koliko su do selidbe UO za promet zjapili prazni gradski prostori na adresi Ćira Carića, u gradsku blagajnu bi se na ime najma slio iznos veći od dva milijun kuna, točnije 2 milijuna i 282 tisuće kuna!

Pročitajte još

ODAZOVITE SE AKCIJI CRVENOG KRIŽA Daruj krv, spasi život!

Dulist

Provjerite tko je u ponedjeljak i utorak bez struje

Dulist

NIKOLINA TROJIĆ ANALIZIRALA JE TURISTIČKU SEZONU 2021. Vlada ne smije na osnovu dva dobra mjeseca ukinuti mjere tvrtkama!

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija