Aktualno

Velika seoba u Pentagon!

Velika seoba u Pentagon!

Nakon dužeg razdoblja uređivanja, preuređivanja, pituravanja i uljepšavanja zgrada Pentagona konačno je dobila nove stanare iz Gradske uprave.

Naime, još prošlog tjedna u Pentagon su s Vojnovića preselili komunalci, odnosno Upravni odjel za komunalne poslove i mjesnu samoupravu čiji su se djelatnici tako priključili još u kolovozu useljenom novoosnovanom UO za promet, stanogradnju i razvojne projekte. A od ovog ponedjeljka krenulo je i preseljenje u Pentagon djelatnika Upravnog odjela za financije i proračun na čelu s pročelnikom Nikom Pavlovićem.

Oni se pak u Lapad doseljavaju s Gundulićeve poljane gdje su prostor dijelili s Upravnim odjelom za obrazovanje, šport, socijalnu, skrb i civilno društvo. Prema informaciji glasnogovornika Grada Dubrovnika Zorana Obradovića, ukupno će u Pentagonu, nakon svih selidbi, raditi 75 djelatnika Grada Dubrovnika.

PROSTORI 250, PARKING 200 TISUĆA KUNA!

U uređenje prostora u kojima je sve do sredine 2010. godine boravio Babin kuk, koji je usput rečeno gradskoj upravi plaćao najam, do danas je uloženo 250 tisuća kuna, iako neslužbene informacije govore o čak milijun kuna utrošenih sredstava.

Spomenutih 250 tisuća kuna uključuje i preseljenje te nabavu potrebnog namještaja, kao i izvedene radove na uređenju i prilagodbi prostora. Iz gradske uprave napomenuli su pak kako je veći dio opreme i inventara preseljen iz postojećih prostora.
No, ovom iznosu od 250 tisuća kuna treba dodati i još 200 tisuća kuna koliko će se utrošiti na izgradnju parking prostora za 25 automobila.

Iz Grada su nam napomenuli i sljedeće:
– Nakon što se završi preseljenje tri odjela Grad Dubrovnik će pokrenuti postupak etažiranja zgrade kako bi se adekvatno mogli podijeliti zajednički prostori, uključujući i postojeći parking, te zajednički troškovi između suvlasnika zgrade – odgovorio nam je glasnogovornik Zoran Obradović.

ŠTO SA ZGRADOM NA ZELENOJ PJACI?

Ni to nije sve kada je u pitanju selidba gradskih djelatnika iz povijesne jezgre. U doglednom razdoblju (još nije poznato kada) selit će se i Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu, skrb i civilno društvo i to iz zgrade na Gundulićevoj poljani u prostorije koje je do prošlog tjedna koristio UO za komunalne djelatnosti.

Na pitanje što Grad namjerava učiniti s upražnjenom zgradom na Gundulićevoj poljani rečeno nam je:
– O namjeni zgrade na Gundulićevoj poljani koja će ostati u vlasništvu Grada Dubrovnika će se izvijestiti po preseljenju UO za obrazovanje i adekvatnom uređenju pismohrane i pisarnice Grada Dubrovnika. Za sada nema drugih kratkoročnih planova o preseljenjima upravnih odjela – kratko su nam poručili iz gradske uprave.

Prisjetimo se kako je gradska uprava još početkom svog mandata u Pentagon planirala useliti jedinstveni komunalni ured, koji jednako kao i svojevrsni holding nikad nije zaživio. Sve do 1. lipnja 2010. godine u ovim je prostorima boravio Babin kuk, čijim je iseljenjem i gradska blagajna ostala bez redovnih prihoda od čak 163 tisuće kuna. Mjesečno.

Da kojim slučajem gradonačelnik nije donio odluku o iseljenju Babinog kuka, u 14 mjeseci, koliko su do selidbe UO za promet zjapili prazni gradski prostori na adresi Ćira Carića, u gradsku blagajnu bi se na ime najma slio iznos veći od dva milijun kuna, točnije 2 milijuna i 282 tisuće kuna!

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist