Županija

VELIKA KONKURENCIJA ‘HIKING EUROPE’ najbolji je EU međunarodni projekt

Građani su i ove godine odabrali najuspješnije lokalne EU projekte u razdoblju 2016./2017. među konkurencijom od preko 50 projekata, i to prvi put u tri različite kategorije, a među njima je i jedan s područja naše županije.

Tako je u kategoriji Investicijski i strukturni projekti pobjedu odnio projekt „Panonski drvni centar kompetencija“, pobjednik u kategoriji Međunarodni projekt je naš „HIKING EUROPE – otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze“, dok je za građane najuspješniji projekt u kategoriji Društveni projekt „Socijalna košarica“.
Projekte su nominirale regionalne razvojne agencije s područja cijele Hrvatske, a u svrhu prezentacije i promocije uspješnih projekata financiranih sredstvima Europske unije.

Međunarodni projekt „HIKING EUROPE – otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze“ građani su prepoznali kao vrijedno partnerstvo u uspostavi 1170 km pješačkih turističkih ruta koje vode putem kulturnih i prirodnih bogatstava te različitosti europskih krajolika, s ciljem jačanja održivog lokalnog turizma te produljenja sezone. Jedna od četiri uključene europske regije je i Dubrovačko-neretvanska županija na čijem se području promoviraju dvije pješačke rute, Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom „Putevima Napoleona i Odiseja”.

Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održava već četvrtu godinu zaredom te obuhvaća EU projekte realizirane u posljednje dvije godine, a najbolje među najboljima biraju sami građani glasovanjem putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr. Cilj ovoga projekta je ukazati na doprinos i utjecaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta hrvatskih građana u cjelini i na gospodarski razvoj Republike Hrvatske, kao i inspirirati i motivirati što je moguće veći broj građana da svoje projektne ideje pretoče u uspješne lokalne projekte financirane EU sredstvima.

Sve informacije i novosti o Izboru možete pratiti na web stranici Ministarstva.

 

Pročitajte još

Županija daje novčanu potporu za obitelji s četvero i više djece

Dulist

Značajni projekti lučke infrastrukture pri kraju

Dulist

Najveća škola u županiji nastavlja jednosmjenski rad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija