Aktualno

Veleposlanik Belgije na prijemu kod gradonačelnika i župana

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je u službeni posjet veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nicolaasa Buycka. Prijemu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te počasna konzulica Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.

Razgovaralo se o trenutačnoj situaciji vezanoj za korona virus, utjecaju na turizam, očekivanjima i planovima za predstojeću sezonu, ali i pitanjima poput ulaska Hrvatske u Schengen i euro zonu.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s brojnim mjerama kojima je Grad u krizi pomogao građanima i gospodarstvenicima, s projektom Respect the City i zaokretu Dubrovnika prema održivom turizmu te suradnji s gradovima poput belgijskog Brugesa, s kojima dijeli sličnu problematiku prekomjernog turizma.

Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nicolaas Buyck u Dubrovniku boravi povodom Dana Grada i blagdana svetoga Vlaha te je ovom prigodom uputio čestitke uz nadolazeću Festu.

I župan Nikola Dobroslavić primio je Nj. E. Nicolaasa Rogera R. Buycka u čijoj pratnji je bila i počasna konzulica Kraljevine Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.

-Zbog pandemije ovo je moj prvi službeni posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji nakon tri godine na ovoj poziciji. Osobno sam bio u Dubrovniku, a u Hrvatskoj sam boravio od 1995. do 1999. godine kao dio belgijskog diplomatskog zbora – istaknuo je belgijski veleposlanik Nicolas Buyck.

Župan Dobroslavić belgijskog veleposlanika je upoznao s položajem, ustrojem, gospodarskom, prometnom i demografskom slikom juga Hrvatske. Bilo je riječi i o županijskim projektima te turizmu kao osnovnoj gospodarskoj djelatnosti, ali i mogućnostima povezivanja turizma s drugim gospodarskim granama.

-Kvalitetnija prometna povezanost županije otvorit će brojne prilike za nove investicije na jugu Hrvatske. Pelješki most je najznačajniji korak u povezivanju s ostatkom Hrvatske, a sada nas čeka izgradnja kvalitetne prometne mreže unutar županije – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

NACIONALNI PARK MLJET Osigurano 800 sadnica autohtonih sorti vinove loze

Dulist

Predstavnici TZ-a grada Dubrovnika u Luksemburgu

Dulist

Prosječna svećenička plaća raste na 1000 eura, biskupska na 1640 eura

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija