Aktualno

Veleposlanik Belgije na prijemu kod gradonačelnika i župana

Veleposlanik Belgije na prijemu kod gradonačelnika i župana

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je u službeni posjet veleposlanika Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Nicolaasa Buycka. Prijemu su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te počasna konzulica Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.

Razgovaralo se o trenutačnoj situaciji vezanoj za korona virus, utjecaju na turizam, očekivanjima i planovima za predstojeću sezonu, ali i pitanjima poput ulaska Hrvatske u Schengen i euro zonu.

Gradonačelnik je veleposlanika upoznao s brojnim mjerama kojima je Grad u krizi pomogao građanima i gospodarstvenicima, s projektom Respect the City i zaokretu Dubrovnika prema održivom turizmu te suradnji s gradovima poput belgijskog Brugesa, s kojima dijeli sličnu problematiku prekomjernog turizma.

Veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nicolaas Buyck u Dubrovniku boravi povodom Dana Grada i blagdana svetoga Vlaha te je ovom prigodom uputio čestitke uz nadolazeću Festu.

I župan Nikola Dobroslavić primio je Nj. E. Nicolaasa Rogera R. Buycka u čijoj pratnji je bila i počasna konzulica Kraljevine Belgije u Dubrovniku Sabine Gouhie.

-Zbog pandemije ovo je moj prvi službeni posjet Dubrovačko-neretvanskoj županiji nakon tri godine na ovoj poziciji. Osobno sam bio u Dubrovniku, a u Hrvatskoj sam boravio od 1995. do 1999. godine kao dio belgijskog diplomatskog zbora – istaknuo je belgijski veleposlanik Nicolas Buyck.

Župan Dobroslavić belgijskog veleposlanika je upoznao s položajem, ustrojem, gospodarskom, prometnom i demografskom slikom juga Hrvatske. Bilo je riječi i o županijskim projektima te turizmu kao osnovnoj gospodarskoj djelatnosti, ali i mogućnostima povezivanja turizma s drugim gospodarskim granama.

-Kvalitetnija prometna povezanost županije otvorit će brojne prilike za nove investicije na jugu Hrvatske. Pelješki most je najznačajniji korak u povezivanju s ostatkom Hrvatske, a sada nas čeka izgradnja kvalitetne prometne mreže unutar županije – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist