Aktualno

“Većina članova nezadovoljna komunikacijom”

Priopćenjem se večeras oglasilo i Malo vijeće udruge Dubrovnik Regija. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Jučer navečer održan je sastanak Malog vijeća udruge Dubrovnik Regija kojem su prisustvovali svi imenovani dužnosnici Malog vijeća i Udruge (predsjednik Igor Žuvela, zamjenik predsjednika Dubravko Andrijić, dopredsjednica Paulina Rustan, glasnogovornica Orlanda Vlahušić Prkačin, tajnica Ivana Žuvela Kalina i članovi Malog vijeća: Ivica Ban, Katarina Čerjan, Luči Đović, Emir "Braco Elezović i Mladen Miović. Sastanak je počeo po slijedećem od natpolovične većine članova Malog vijeća predloženom i prihvaćenom dnevnom redu:
1. Rasprava o nedovršetku konstituiranja i nefunkcioniranju Udruge i tijela Udruge
2. Glasovanje o povjerenju imenovanim dužnosnicima Udruge i Malog vijeća
3. Razno.

Jednoglasnom odlukom svih nazočnih članova Malog vijeća dogovoreno je da se glasovanje o povjerenju od strane Malog vijeća imenovanim dužnosnicima Malog vijeća i Udruge (predviđeno pod točkom 2. Predloženog i utvrđenog dnevnog reda), zbog važnosti tematike omogući i članovima Malog vijeća koji nisu mogli prisustvovati sastanku, i to: Vlahu Bongiju i Hrvoju Pešelu, te da se uvaži njihovo pisano očitovanje dostavljeno na znanje svim članovima Malog vijeća prije održavanja sastanka i potvrđeno telefonski za vrijeme glasovanja o povjerenju.

Glasovanju o povjerenju od strane Malog vijeća imenovanim dužnosnicima Malog vijeća i Udruge prethodila je dvosatna rasprava o nedovršetku konstituiranja i nefunkcioniranju Udruge i tijela Udruge, nakon čega se po jednoglasnoj odluci prisutnih članova Malog vijeća pristupilo poimeničnom javnom glasovanju o povjerenju od strane Malog vijeća imenovanim dužnosnicima Malog vijeća i Udruge.

Rezultati glasovanja članova Malog vijeća o povjerenju dužnosnicima Malog vijeća i udruge Dubrovnik Regija su slijedeći:

1. Igor Žuvela, predsjednik Malog vijeća – za 5, protiv 6 – izglasano mu je nepovjerenje;
2. Dubravko Andrijić, zamjenik predsjednika Malog vijeća – za 10, protiv 1 – izglasano mu je povjerenje;
3. Paulina Rustan, dopredsjednica Malog vijeća – za 9, protiv 2 – izglasano joj je povjerenje;
4. Orlanda Vlahušić Prkačin, glasnogovornica Udruge – za 9, protiv 2 – izglasano joj je povjerenje; te
5. Ivana Žuvela Kalina, tajnica Udruge – za 4, protiv 6, suzdržan 1, izglasano joj je nepovjerenje.

Pošto je dotadašnjem predsjedniku Malog vijeća Igoru Žuveli izglasano nepovjerenje natpolovičnom većinom članova Malog vijeća, prišlo se izboru novog predsjednika Malog vijeća.

Prije glasovanja o izboru novog predsjednika Malog vijeća sastanak Malog vijeća su nezadovoljni rezultatima glasovanja o povjerenju napustili Igor Žuvela, Ivana Žuvela Kalina i Emir "Braco" Elezović, a preostalih sedam članova Malog vijeća je za novog predsjednika Malog vijeća sa potrebnom natpolovičnom većinom glasova svih članova Malog vijeća (6 za uz 1 suzdržan glas) izabralo Dubravka Andrijića, dotadašnjeg zamjenika predsjednika Malog vijeća.

Razlozi smjene predsjednika Igora Žuvele (koji naravno ostaje kao član Malog vijeća i dalje) ne leže u nikakvom grandioznom planu drugih političkih opcija, a niti u težnji pojedinaca za pozicijama, nego je riječ o nezadovoljstvu većine članova komunikacijom unutar Malog vijeća i različitim implementacijskim detaljima ostvarivanja željenih ciljeva i dobrobiti regije.

Ideja koja nas je okupila i dobrobit naše regije su iznad svih nas i želimo vjerovat da će legendarne riječi uklesane na ulaz u Gradsku viječnicu: OBLITI PRIVATORUM PUBLICA CURATE  ("Zaboravite privatno i brinite se za javno") zaživjeti u mislima i spriječiti daljnju politizaciju, te da usprkos nesuglasicama i različitim razmišljanjima  – možemo i moramo  pronaći način da sve svoje snage stavimo u zajednički cilj.

Do daljnjega jedina službena internet stranica udruge Dubrovnik Regija je web stranica Udruge je http://dubrovnikregija.com/ , a službeni kontakt e-mail Udruge je info@dubrovnikregija.com – navodi se u propćenju Malog vijeća.

Pročitajte još

KASNE ISPLATE Vozači Ubera za nedjelju najavljuju štrajk diljem Hrvatske

Dulist

NEKA NJEGOVA NADA SVIMA BUDE INSPIRACIJA Ivanova želja je jednostavna: ‘Želim hodati!’

Mia Njavro Banić

IN MEMORIAM Posljednji pozdrav našem gosparu Željku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija