Kultura

VEČERAS U DVORU Koncert ‘Nezaboravno ljeto’- užitak za sve ljubitelje glazbe

DUBROVNIK U POZNO LJETO

Dubrovačka publika večeras će u sklopu 11. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, moći uživati u još jednom posebnom koncertu. Iako programski potpuno drugačiji od ostatka festivala, koncert pod nazivom ‘Nezaboravno ljeto’ bit će užitak za sve ljubitelje glazbe. Naime, od 21 sat u Kneževu dvoru, nastupit će zbor Belper iz Švicarske i Camerata Zagreb pod ravnanjem Mathiasa Behrendsa i uz solistice, sopranisticu Nikolinu Pinko i Zrinku Posavec.

Program koji izvođači pripremaju za večeras splet je popularne klasike, glazbe iz filmova i pop glazbe. Zbor Belper u svojim redovima okuplja brojne pjevače različitih profesionalnih profila. Integracija, zajednički umjetnički rast, ali prije svega uvijek izazovni i jedinstveni glazbeni projekti, temelj su dugogodišnjeg uspjeha.

Suradnja s ansamblom Camerata Zagreb omogućila je mnoge umjetničke projekte na međunarodnoj razini dviju zemalja. Dodirnuti ljude pjesmom / glazbom, je cilj koji je uvijek slijedio sve napore i puno zalaganja. Interakcija različitih kultura i nacionalnosti, stvara nezaboravno lijepe trenutke. Pritom se stvaraju prijateljstva i rađaju dalekosežnije ideje.

Ispričana priča proteže se kao crvena nit u njihovim koncertima: sva su glazbena djela i pjesme povezani njenom atmosferom u ovoj iznenađujućoj koncertnoj priči.

Pročitajte još

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist

U Art radionici Lazareti predstavit će se plesno-izlagačka izvedba ‘Co-lažiranje’

Dulist