Kultura

VEČERAS Svečani koncert povodom pedeset godina Linđa na Igrama

VEČERAS Svečani koncert povodom pedeset godina Linđa na Igrama

Folklorni ansambl Linđo prošle je godine obilježio punih pet desetljeća uspješnog djelovanja, a ovo ljeto slavimo pedeset godina njihovih nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Svečani koncert tim povodom, na kojem će nastupiti Linđovci svih generacija, na programu je večeras u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.

Svečani će koncert započeti upravo ‘Linđom’ s mladim lijeričarem Marijom Lalom, pra praunukom glasovitog vođe Nikole Lale Linđa, lijeričara iz Petrače u Župi dubrovačkoj, po kojem je ovaj ples i ansambl dobio naziv.

Na programu će se naći plesovi iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Slavonije, zatim bunjevački te šokački plesovi, Vrličko kolo i druge glazbene točke, popraćene i klapskom pjesmom. Uz današnje članove ansambla, mlade koji predstavljaju budućnost Linđa, nastupit će i veterani svih generacija.

Nakon svečanog obljetničkog koncerta, kojim Linđo otvara folklorni program 67. Igara, uslijedit će i njihovi tradicionalni nastupi na taraci tvrđave Revelin i to 20. i 28 srpnja te 7. i 12. kolovoza 2016.

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su u online prodaji, te na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 i u kulturno-informativnom centru u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30 posto.

Pročitajte još

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist