Filmom Nikolausa Geyrhaltera "Kruh naš svagdašnji" (Our Daily Bread), u srijedu 3. srpnja u 21 sat počinje bogati ljetni program 'Okusi drugačije kino' u Slavici.
Tijekom programa će dubrovačka publika i gosti moći uživati u vrhunskim dokumentarnim ostvarenjima po izboru Kinookus Food Film Festivala.
Kruh je nekada bio osnovom naše prehrane i simbolom kućnog ognjišta te se s velikom pažnjom pripremao po domaćinstvima. Manualnost, lokalni sastojci, male tajne pripreme i niz svetkovina uz koje se kruh kušao s vremenom su se potpuno izgubile. Danas kruh kupujemo po pekarnicama i supermarketima i znamo malo ili gotovo ništa o njegovu sastavu. Film Nikolasa Geyrhaltera otkriva nam upravo taj dio priče o industrijski proizvedenom kruhu.
Jesu li priče o kruhu koji može trajati tjednima samo legende? Postoje li u Dubrovniku i okolici domaćinstva koja još uvijek mijese kruh? Od kojih ga sastojaka i kako spravljaju? Što za njih predstavlja ovaj mali ritual? Odgovore na ova pitanja dobit ćete od naših sugrađanki čije ćete kruhove moći kušati prije projekcije filma, a nakon filma s njima ćete moći porazgovarati o malim tajnama dobrog kruha.
Domaćini večeri su Romana Kolić i Marijan Kocković.