Sport

VEČERAS PROTIV OSC-A Koliko zaista ‘piza’ Kobešćakov Jug?

VEČERAS PROTIV OSC-A Koliko zaista 'piza' Kobešćakov Jug?

Vaterpolisti Juga CO otvaraju novu euroligašku sezonu večeras u Budimpešti utakmicom protiv mađarskog doprvaka OSC-a.

U dosadašnjem tijeku sezone Jugaši nisu imali veću priliku igrati jače utakmice (izuzev Primorje prošlog vikenda na kvalifikacijama Kupa, ali i tamo se igralo ‘u pola snage’) pa im jaki mađarski sastav predstavlja prvi ozbiljan test i izazov.

Jugov večerašnji protivnik je nakon slavnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća dugo tavorio u donjem domu mađarskog prvenstva, da bi se lani podigli, posložili momčad za vrhunske domete i zapeli tek u finalu doigravanja od prvaka Szolnoka. Mađari Gor-Nagy, Decker, Bundschuh, Batori, Bisztritsanyi, Kanađanin Graham ili Crnogorac Brguljan… Poznavateljima vaterpola poprilično zvučna imena koja pod trenerskom palicom Balasza Vinczea ove godine u LEN Ligi prvaka imaju visoke ambicije. Iako, u posljednjim izjavama pred utakmicu s Jugom Vincze je po tom pitanju bio suzdržan.

– Naš smo glavni cilj za ovu sezonu ispunili, a to je plasman u Ligu prvaka. Ući među tri momčadi koje odlaze na Final Six bio bi šlag na tortu, ali daleko je do toga. Smatram da su uz Pro Recco i Szolnoki, Dubrovčani glavni favoriti za završni turnir najbolje šestorice, ali tu smo mi da im pokušamo otežati put. Mislim da nismo bez šansi – kaže Vincze.

– Pogledali smo nekoliko Jugovih utakmica, prošli smo kroz sve segmente njihove igre, dobro smo ih proučili i vidjet ćemo kako će to funkcionirati u vodi. Realizacija igrača više – igrača manje odlučit će utakmicu. Hrvati imaju odličnu igru s igračem više. Na nama je da ih u tome spriječimo koliko je god to moguće, a isto tako moramo poboljšati i našu realizaciju šest na pet kako bi spriječili Jugove kontranapade – zaključio je Vincze.

S druge strane, do danas je potrošeno puno tinte u opisima i najavama sezone Kobešćakovog Juga i vrijeme je da se konačno vidi koliko taj, po mnogočemu izmijenjeni sastav zaista ‘piza’. Jugov strateg oprezan je, ali i optimističan pred večerašnji nastup.

– Bit će izuzetno teška i važna utakmica, a bilo bi fantastično da natjecanje otvorimo pobjedom. Igramo protiv odličnog suparnika. Drugo, igramo u gostima, a treće je što je Mađarska tradicionalno vrlo teško gostovanje za Jug. Baš nam je kvalifikacijski turnir prošlog vikenda pomogao u dizanju forme jer smo imali razdoblje bez teških utakmica. Bili smo malo ‘izvan tonusa’. Zapravo, prošlog vikenda je počela serija teških i važnih utakmica, a ova je možda i najvažnija jer bismo s pobjedom odmah na početku Lige prvaka sebi olakšali posao – kazao je Kobešćak u razgovoru objavljenom u novom broju DuLista.

Utakmicu OSC – Jug izravno će od 20.15 sati prenositi Arena sport 1.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist