Kultura

VEČERAS Predstavljanje knjige ‘Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena’

U organizaciji Studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku upriličit će se predstavljanje knjige ‘Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena (1815. – 1918.)’ i razgovor s autoricom Boženom Vranješ-Šoljan koji će voditi doc. dr. sc. Irena Ipšić.

Predstavljanje će se održati u petak, 25. ožujka 2022. u 18.00 sati u Kongresnoj dvorani ‘Salocha’ u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b. Iako je knjiga objavljena tijekom 2021. godine, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19, ovo je njezino prvo predstavljanje.

U svojoj suštini, ova knjiga donosi prvu sustavnu sintezu povijesnih i demografskih mijena na prostoru Dalmacije u 19. stoljeću. Pored analize prijelomnih političkih i društveno-gospodarskih događaja, obiluje kvalitativnim i kvantitativnim podacima i pokazateljima o stanovništvu, njegovim strukturama i mijenama te će zasigurno osigurati važno mjesto u okviru sveučilišne nastave povijesti i hrvatske historiografije.

-Pridružite nam se i poslušajte više o vrijednoj knjizi koja ponire u prošlost Dalmacije, proučava naše korijene i ostavlja trag za budućnost. Veselimo se vašem dolasku! – ističu sa Sveučilišta.

Pročitajte još

[FOTO] Miranda Rako Kuzmanić i Ivana Jovanović Trostmann izložile ‘Čar boje’ u Rimu

Dulist

VELIKI USPJEH KOLARINA Predstava ‘KARAOKE SHOW’ ide na XV Gumbekove dane!

Dulist

Đana Kahriman i Šimun Končić uz maestra Pavla Zajceva nastupaju u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija