DuList IN

VEČERAS Nakon dva koncerta u Tokiju, Punčke stižu u Dubrovnik!

VEČERAS Nakon dva koncerta u Tokiju, Punčke stižu u Dubrovnik!

Nakon dvotjedne turneje na dalekom istoku koja je završila s dva uzastopna koncerta u Tokiju, Punčke će održati koncert u Dubrovniku 1. prosinca 2018. u organizaciji Art radionice Lazareti & Audiovizualnog centra Dubrovnik. Koncert se održava uz slobodan ulazak u klubu / udruzi mladih Orlando s početkom iza 21h! Također, prije i iza koncerta bit će predstavljen uređaj ‘VibraBox’ o kojemu će više reći začetnik projekta Valent Samardžija.

Punčke su jedan od najuspješnijih mladih rock bendova na području Hrvatske u zadnjih 10 godina. 2007. godine Lucija (vokal i gitara) i Ruby (bubnjevi) u Vinkovcima formiraju bend koji je od tada prošao kroz brojne faze pa je tako u jednom trenutku brojao čak 6 članica. Bend se 2010. godine seli u Zagreb gdje im se pridružuje Anja (bass gitara) i tu započinje njegova ozbiljnija faza. Izlaskom prvog albuma “Sunčano s povremenom naoblakom” 2013. godine, Punčke dolaze u središte pozornosti publike, medija i glazbenih kritičara. Album je uključen u sve “Best Album of the Year” ljestvice, čak i izvan granica regije.

Kao vrhunac karijere (zasad) bend smatra poziv benda Queens of the Stone Age za otvaranje koncerata u Ljubljani i Zagrebu u kolovozu 2014. godine. 2016. godine izlazi drugi album „Ništa nije kako se čini“ i bend kreće na svoju prvu samostalnu turneju po Europi. Album opet zauzima visoka mjesta na listama albuma godine. Iako publika i mediji opisuju Punčke kao indie/alternativan rock bend koji ima izuzetno snažan i moćan live nastup, bend se još uvijek nije odlučio kojem točno žanru pripada već ostavlja publici da to sama odluči. Punčke su odsvirale preko 300 koncerata diljem Europe (Nizozemska, Njemačka, Austrija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Mađarska, Slovenija,…) među kojima se mogu izdvojiti nastupi na Szigetu, EXIT festivalu, SuperUhu, Eurosonicu, MENT-u, Terraneu i otvaranje za Pips, Chips & Videoclips u zagrebačkom Domu sportova.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist