Aktualno

Večeras Jug dočekuje Marseille, Kobešćak: ‘Trebat ćemo biti bolji nego u Beogradu’

Kakav će to biti dvoboj – istaknuli su iz VK Jug AO uz zanimljivu fotografiju na svojim stranicama uoči utakmice s Marseilleom.

Dubrovčani večeras ‘odrađuju’ i drugo uzastopno domaćinstvo u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Prije dva tjedna je u Gružu gostovao talijanski doprvak Brescia i nije završilo dobro za hrvatskog prvaka (8:13). Sada je na hrvatski jug aterirao francuski prvak, opasna, vrlo uigrana momčad koja tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka još k tomu nije niti mijenjala previše. Konkretnije, niti jedan igrač iz prošle sezone nije napustio klub, prenosi HVS.

Što se jugaša tiče, potencijalna nevolja više je dvojbenost nastupa Mara Jokovića i Gorana Grgurevića. Iskusnog i najstarijeg jugaša more leđa, dok je ljetos pristigli centar prošle nedjelje ozlijeđen u dvoboju Premier lige u Beogradu protiv Crvene zvezde. Udarac u oko, podljev ispod oka, šavovi… Sada se u biti čeka srijeda ili sam dan utakmice, te svježi liječnički nalazi.

– Stoji da mi francuski igrači nisu nepoznanica, posebno gledano kroz prizmu rada u francuskoj reprezentaciji, ali tu ipak valja nešto bitno naglasiti – napominje uoči utakmice trener domaćina, Vjekoslav Kobešćak.

– Francuski igrači u reprezentaciji i u klubu, konkretno Marseilleu imaju sasvim drukčije role. Iznimka je jedino ljevak Ugo Crousillat koji je uvijek desno. No, Marseille čine i stranci, od našeg Vukičevića, preko Prlainovića, pa Spaića na 2 metra, Čučkovića, Lazovića na golu… Tako da onda i drugi, francuski reprezentativci igraju drukčije, ali dobro, nije nam niti to nepoznanica. Za pobijediti Marseille ćemo trebati definitivno biti još bolji nego što smo bili u Beogradu na turniru Premier lige, posebno zato jer su oni izuzetno brzi. Ono što nažalost nismo imali zbog zgusnutog kalendara natjecanja je neko optimalno vrijeme za pripremiti se samo za ovu utakmicu i ovog suparnika. Međutim, određeni automatizmi u igri se javljaju, fizički djelujemo dobro, ali će to umnogome ovisiti sada i o tomu hoćemo li biti kompletni ili ne – zaključio je trener jugaša.

Foto VK Jug AO

Pročitajte još

Crnogorski premijer: Pronašli smo opremu ukradenu tijekom napada na Dubrovnik

Dulist

ZAŠTO SE DUGO ČEKA ZA IZVADITI KRV? Iz bolnice navode razloge stvaranja velikih gužvi

Dulist

ATLANT POLIKLINIKA Pobrinite se za svoje srce

Dulist