Sport

Večeras Jug – Crvena zvezda: Svi u Gruž!

Večeras Jug - Crvena zvezda: Svi u Gruž!

Veliki derbi vaterpolske Eurolige igra se večeras od 18 sati na gradskom bazenu u Gružu. Jugašima na megdan stiže Crvena zvezda, vodeći sastav srpske lige, iznimno jaka momčad s nizom kvalitetnih igrača.

Na golu iskusni Denis Šefik, na sidrunu Duško Pijetlović, zatim Andrija Prlainović, Boris Vapenski, nedostajat će tek Nikola Rađen. Ove sezone upisali su svega dva poraza i to od Juga u Beogradu i Olympiakosa u Pireju. Sve osim toga bile su pobjede, uključujući i trijumf u Kupu Srbije protiv izravnog konkurenta Partizana.

Svi se slažu da je Jugova pobjeda u Beogradu (10:6) Zvezdi stigla 'u krivi čas', jer Beograđani su tih dana tek uigravali momčad. Bošković je tada zabio 3 gola, Joković dodao 2, a dobar je i na vratima bio Bijač (12 obrana), dok je u beogradskom sastavu Šefik skupio 10 obrana, Vapenski bio precizan triput. Večeras će to ipak biti potpuno druga priča, jer Zvezda stiže uigrana.

– Momčad je dobro radila, što se pokazalo i u pripremnim utakmicama s mađarskim Vasasom. Fizički smo pripremljeni – kazao je trener Juga Veselin Đuho, dodavši kako je bitno večeras zaustaviti Prlainovića i Pjetlovića te nikako razbraniti Šefika.

– Igraju odličnu obranu i nemojmo se zavaravati da ćemo ih sad lako dobiti nakon pobjede u Beogradu. Oni su tad bili neuigrani, skupili su se 15 dana ranije. Svakako da bi nas loš rezultat poljuljao prije Primorja. Uz pravo napaljenje i domaću publiku na domaćem bazenu siguran sam u pobjedu – dodao je kapetan Juga Nikša Dobud.

Sve bi večeras osim pobjede Jugašima kao favoritima u ovoj utakmici moglo poremetiti pripreme za nedjeljnji superderbi protiv Primorja EB u Gružu. Prodaja ulaznica za večerašnju utakmicu ide dobro, ali ih još uvijek ima, potvrđuju nam iz uprave kluba.

– Dubrovčani će večeras moći uživati u vrhunskom vaterpolu, jer je ovo najbolje što svjetski vaterpolo može ponuditi. Bit će to pravi sportski spektakl u vrućoj jugaškoj atmosferi – potvrdio nam je glasnogovornik kluba Rikard Kužnin. Treba li bolja pozivnica? Vaterpolo groznica počinje!

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist