Sport

Jugaški recept: Stisnuti zube i pobijediti!

Jugaški recept: Stisnuti zube i pobijediti!

Uprava Vaterpolskog kluba Jug na današnjoj je konferenciji za medije najavila dva meča, kako su ih nazvali 'utakmice istine', protiv Crvene Zvezde u Ligi prvaka u srijedu, 27. veljače te protiv Primorja EB  u Jadranskoj ligi u nedjelju, 3. ožujka.

Predsjednik kluba Ivan Pavličević uvodno je rekao kako Jugaši ulaze u razdoblje utakmica u kojima će se vidjeti jesu li se uspjeli pripremiti na pravi način kako bi se postigli zacrtani ciljevi.

– Moram reći kako sam nezadovoljan izvedbom u Zagrebu protiv Mladosti, ali taj dojam je popravljen protiv hercegnovskog Jadrana. Sve je to dobar motiv za Zvezdu i Primorje. Utakmica sa Crvenom Zvezdom možda se čini kao utakmica za prestiž, ali u njoj moramo pokazati snagu i reći tko je tko u vaterpolu. S Primorjem će pak biti utakmica koja će osim prestiža biti i rezultatski vrijedna. Pozivam i publiku na ove dvije utakmice, jer su upravo Zvezda i Primorje utakmice istine ne samo za igrače i upravu, već i publiku – izjavio je Pavličević.

Trener Veselin Đuho dvije utakmice najavio je riječima:
– Utakmice će biti izuzetno teške, i dok protiv Zvezde je još moguć kiks, ako protiv Primorja odigramo neodlučeno ili izgubimo, onda nećemo moći računati na prvo mjesto pred doigravanje. Momčad je dobro radila, što se pokazalo i u pripremnim utakmicama s mađarskim Vasasom. Fizički smo pripremljeni, a u dane do utakmice još ćemo poraditi na psihološkoj spremi, analizi video snimki naših protivnika – kazao je Đuho, dodavši kako će se još pokušati popraviti igra s igračem više. Ako se svi ti preduvjeti ispune, dvije pobjede su izgledne.

– Protiv Zvezde bitno je zaustaviti Prlainovića i Pjetlovića te nikako razbraniti Šefika. Primorje je momčad koja nas dobro zna, posebno vratar Vićan. Ipak, ne sumnjam da ćemo ih pobijediti uz pun gruški bazen i igru potrebnu na toj na razini – izjavio je Đuho.

Kapetan Juga Nikša Dobud posebno je istaknuo imena u jakoj momčadi Crvene Zvezde. Izdvojio je Pjetlovića, Prlainovića, Rađena te vratara Šefika.

– Igraju odličnu obranu i nemojmo se zavaravati da ćemo ih sad lako dobiti nakon pobjede u Beogradu. Oni su tad bili neuigrani, skupili su se 15 dana ranije. Svakako da bi nas loš rezultat poljuljao prije Primorja. Uz pravo napaljenje i domaću publiku na domaćem bazenu siguran sam u pobjedu – kazao je Dobud.

– Nakon poraza u finalu Kupa u Zagrebu rekao sam da je Primorje bolja momčad i to je tada bila istina. Ja se ipak najviše uzdam u nas, kako bismo pred našom publikom stisnuli zube i pobijedili  – zaključio je Dobud.

Sportski direktor Ognjen Kržić istaknuo je kako je klubu prije svega potrebna podrška s tribina.
– U uzavreloj atmosferi gruškog bazena možemo pobjediti svakoga. Obje utakmice imaju oznaku većeg rizika. Već smo se sastali s MUP-om, a još ćemo pojačati i osiguranje. Ipak, treba reći kako je dubrovačka publika dosad pokazala dozu kulture  – dodao je Kržić.

Ulaznice za ove dvije utakmice prodavaju se za 30 kuna, a u paketu 50 kuna. Obje utakmice prenosit će HRT2.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist