Aktualno

VEĆ POZNAT POLICIJI Vozio bez dozvole, odbio alkotestiranje. Zadržan je u zatvoru

mup policija alkotest001

Policijski službenici Policijske postaje Ston su u srijedu, u sklopu redovne prometne kontrole, na području Pelješca zaustavili 57-godišnjeg vozača osobnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka za kojeg je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a ponuđeno alkotestiranje je odbio, navodi se u priopćenju.

Vozač je uhićen te je zbog počinjenih prometnih prekršaja odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje mu je određeno zadržavanje u trajanju od tri dana te je predan u dubrovački zatvor.

Radi se o vozaču kojeg su policijski službenici Policijske postaje Ston tijekom 2022. sankcionirali za 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a druge policijske postaje zbog istih prometnih prekršaja još 3 puta.

Osim toga, u 5 spomenutih prometnih kontrola vozač je zatečen da vozilom upravlja za vrijeme zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a 5 puta je zatečen da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, dok se 2 puta odbio testirati na prisutnost alkohola u organizmu.

Osim zatvorske kazne, policija je vozaču, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, privremeno oduzela vozilo.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Država će podstanarima plaćati dio stanarine?

Dulist

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na koncertu 4Tenora

Dulist

Frankovićev ‘Za dom spremni’ izazvao reakcije: Gdje je odgovornost?

Dulist