Aktualno

FRANKOVIĆ U OBILASKU Komunalne službe započinju s deratizacijom Žarkovice

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i predstavnicima nadležnih komunalnih društava u četvrtak je obišao područje Žarkovice gdje se nalazi ilegalno sklonište za životinje, u pratnji voditeljice projekta relokacije pasa na Žarkovici Ane Ivelje.

U sljedećih mjesec dana, ako to vremenske prilike dozvole, djelatnici komunalnih društava Grada Dubrovnika uklonit će sve predmete koji su kontaminirani glodavcima i nametnicima čime će se stvoriti preduvjeti za dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju i dezodorizaciju cijelog područja koje će provesti Sanitatova DDDD služba, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti te kako bi se zaštitilo stanovništvo okolnih naselja. Prethodno su djelatnici Sanitata izmjestili preostalih 67 pasa u nove boksove gdje se radi na socijalizaciji i obradi pasa te pripremi za transport i udomljavanje.

Grad Dubrovnik zahvaljuje svim udrugama i volonterima koje su uključene u projekt zbrinjavanja pasa, u suradnji s gradskom upravom i nadležnim službama, kako bi se sve životinje izliječile i dobile novi dom i obitelj. Njih 67 još čeka trajan dom, a prema nalogu veterinarske inspekcije pri Državnom inspektoratu RH, krajnji rok za zatvaranje azila je do kraja siječnja 2023. do kada svi psi moraju biti adekvatno zbrinuti, navode u priopćenju iz Grada.

Banner 300x250 DU 1

 

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist