Aktualno

FRANKOVIĆ U OBILASKU Komunalne službe započinju s deratizacijom Žarkovice

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima i predstavnicima nadležnih komunalnih društava u četvrtak je obišao područje Žarkovice gdje se nalazi ilegalno sklonište za životinje, u pratnji voditeljice projekta relokacije pasa na Žarkovici Ane Ivelje.

U sljedećih mjesec dana, ako to vremenske prilike dozvole, djelatnici komunalnih društava Grada Dubrovnika uklonit će sve predmete koji su kontaminirani glodavcima i nametnicima čime će se stvoriti preduvjeti za dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju i dezodorizaciju cijelog područja koje će provesti Sanitatova DDDD služba, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraznih bolesti te kako bi se zaštitilo stanovništvo okolnih naselja. Prethodno su djelatnici Sanitata izmjestili preostalih 67 pasa u nove boksove gdje se radi na socijalizaciji i obradi pasa te pripremi za transport i udomljavanje.

Grad Dubrovnik zahvaljuje svim udrugama i volonterima koje su uključene u projekt zbrinjavanja pasa, u suradnji s gradskom upravom i nadležnim službama, kako bi se sve životinje izliječile i dobile novi dom i obitelj. Njih 67 još čeka trajan dom, a prema nalogu veterinarske inspekcije pri Državnom inspektoratu RH, krajnji rok za zatvaranje azila je do kraja siječnja 2023. do kada svi psi moraju biti adekvatno zbrinuti, navode u priopćenju iz Grada.

 

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist