Zanimljivosti

“Već dvije godine čekamo kombi za invalide”

"Već dvije godine čekamo kombi za invalide"

Akcija "Ulicama moga grada- pokušaj i ti" koja ima za cilj ukazati na sve one lokacije koje nisu prilagođene osobama s ograničenim mogućnostima kretanja, održana je danas na Pilama. Udruge koje brinu o osobama s invaliditetom iznijele su probleme s kojima se svakodnevno susreću te osobe u Dubrovniku.

– Pune dvije godine iz Grada Dubrovnika obećavaju da će kupiti kombi za invalide, pa apeliram na kolegu, gradonačelnika  Andra Vlahušića da nešto poduzme po tom pitanju.  Kako bih došao do radnog mjesta u Općoj bolnici Dubrovnik ili do mjesta gdje se održavaju simpoziji, svaki mjeseca moram izdvojiti 2000 kuna, a moram plaćati i osobe za pomoć u stanu – kazao je psihijatar dr. Veljko Tomašić.

Ivica Devčić, član HVIDRE posebno je apelirao na nedostatak parkirališta prilagođenih invalidima. Naveo je primjer ukidanja parkinga na Pilama koji je dan taksistima, kod Elektrojuga i DOC-a. Kada je gradonačelniku postavljeno pitanje na tu temu on je odgovorio, čulo se jutros na Pilama, da je ionako više taksista nego invalidnih osoba.
-Potrebno je iscrtati još dodatnih 1,2 metra pored parkinga kako bi invalidska kolica mogla izaći iz automobila – naglasio je Devčić.
 
Rosa Matić iz Udruge slijepih koja broji 160 članova  također se uz ostalo osvrnula na problem parkinga ali i na prijeko potrebnu kupnju kombi vozila:
-Uvijek rečem radije nam ne obečavajte ništa nego da nam obečate a to ne izvršite – naglasila je spomenuvši kako se nedavno i dogodio slučaj da vozač Libertasa nije u autobus pustio slijepu osobu sa psom vodičem.
-To je bio izoliran slučaj jer su naši vozači educirani po tom pitanju – dodala je.
 
Govorili su i Denis Pavela zadužen za prometnu preventivu u PU Dubrovačko-neretvanskoj i Robert Machiedo iz Udruge "Zajedno do zdravlja", nakon čega je predstavljen film o problemima s kojima se prilikom kretanju susreću invalidne osobe u Dubrovniku.

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist