Županija

Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno gotovo 70 tisuća eura

Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno gotovo 70 tisuća eura

Iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i javnim vatrogasnim postrojbama osigurano je 69.017 eura. Sredstva dodijeljena putem Javnog poziva su namijenjena za popravke i održavanje vatrogasnih vozila, nabavu vatrogasne opreme i stručno osposobljavanje vatrogasaca, te će županijska Vatrogasna zajednica s postrojbama zaključiti ugovore o dodjeli financijskih sredstava.

Kako navode iz Dubrovačko-neretvanske županije u proračunu se godišnje osigurava više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva.

– Realizacijom europskih projekata, primarno onih koji se provode u sklopu programa prekogranične suradnje, nabavljena je vrijedna oprema namijenjena vatrogascima. Tako su na području Dubrovačko-neretvanske županije nabavljena i opremljena četiri vatrogasna broda stacionirana u Dubrovniku, Slanome, Smokvici te na Mljetu. Jednako tako, izgrađen je i opremljen Centar za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj. Dolina Neretve je, izgradnjom ovog Centra, dobila izrazito značaja objekt namijenjen ponajprije vatrogasnim postrojbama. U sklopu provedbe projekata nabavljena je oprema vrijedna više od 350 tisuća eura, prvenstveno za potrebe vatrogasnih postrojbi, a namijenjena intervencijama prilikom onečišćenja mora, poplava i gašenja požara – navode iz DNŽ.

Pročitajte još

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Dulist

IVO KLAIĆ Imamo veliki broj apartmana koji se nisu zaslužili tako nazivati. Treba doći do rekategorizacije!

Maria Prkut