Aktualno

Vatrogasci, sretan vam vaš dan!

Danas se obilježava Dan vatrogastva i Dan svetog Florijana.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio čestitku.

‘Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, vatrogasni dužnosnici, vatrogasni zapovjednici, vatrogasni časnici i dočasnici, članovi vatrogasnog podmlatka i mladeži te vatrogasni veterani, upućujem Vam čestitke povodom dana našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana.

Izuzetno me veseli da ćemo nakon dvije pandemijske godine, u kojima ste pokazali veliko hrvatsko vatrogasno srce, konačno obilježiti naš dan na tradicionalan način, od sudjelovanja na svetim miasma do održavanja mimohoda i vježbi. U svemu što radite danas, ali i u svakom trenutku dok živite svoju plemenitu dužnost, neka Vam u mislima bude poruka svetog Florijana – svjesno žrtvovanje vlastite sigurnosti kako bi se pomoglo drugima.

Prošlu godinu su obilježile intervencije na sanaciji posljedica potresa na Banovini i u Zagrebu, ali I intenzivna požarna sezona. Početakom ove godine su izbili veliki požari otvorenog prostora. Svakodnevno bilježimo požare objekata, tehničke intervencije u prometu i druge vatrogasne zadatke. Svim izazovima pristupate s hrabrošću i odlučnošću kako bi Hrvatsku učinili što sigurnijom. Siguran sam da ćete sve zadatke nastaviti ispunjavati s istim žarom, nošenim ljubavlju prema onima kojima je naša pomoć potrebna.

Vatrogaskinje i vatrogasci, pripadnici vatrogasnih organizacija, neka Vas u svim zadacima prati zagovor našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana.’

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija