Aktualno

Vatrogasci, sretan vam vaš dan!

Danas se obilježava Dan vatrogastva i Dan svetog Florijana.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je svim vatrogaskinjama i vatrogascima uputio čestitku.

‘Poštovane vatrogaskinje i vatrogasci, vatrogasni dužnosnici, vatrogasni zapovjednici, vatrogasni časnici i dočasnici, članovi vatrogasnog podmlatka i mladeži te vatrogasni veterani, upućujem Vam čestitke povodom dana našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana.

Izuzetno me veseli da ćemo nakon dvije pandemijske godine, u kojima ste pokazali veliko hrvatsko vatrogasno srce, konačno obilježiti naš dan na tradicionalan način, od sudjelovanja na svetim miasma do održavanja mimohoda i vježbi. U svemu što radite danas, ali i u svakom trenutku dok živite svoju plemenitu dužnost, neka Vam u mislima bude poruka svetog Florijana – svjesno žrtvovanje vlastite sigurnosti kako bi se pomoglo drugima.

Prošlu godinu su obilježile intervencije na sanaciji posljedica potresa na Banovini i u Zagrebu, ali I intenzivna požarna sezona. Početakom ove godine su izbili veliki požari otvorenog prostora. Svakodnevno bilježimo požare objekata, tehničke intervencije u prometu i druge vatrogasne zadatke. Svim izazovima pristupate s hrabrošću i odlučnošću kako bi Hrvatsku učinili što sigurnijom. Siguran sam da ćete sve zadatke nastaviti ispunjavati s istim žarom, nošenim ljubavlju prema onima kojima je naša pomoć potrebna.

Vatrogaskinje i vatrogasci, pripadnici vatrogasnih organizacija, neka Vas u svim zadacima prati zagovor našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana.’

Pročitajte još

SANDRA SAMBRAILO ‘Ne znamo tko je poslao inspekciju, spremni smo sačuvati živote pasa pod svaku cijenu’

Dulist

Javna tribina ‘Svijet medija iznutra’ na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Policija provodi kriminalističko istraživanje na Žarkovici, u azil stigla i veterinarska inspekcija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija