Sport

VATERPOLO Tucak pozvao pet Jugaša i 39-godišnjeg Hinića

VATERPOLO Tucak pozvao pet Jugaša i 39-godišnjeg Hinića

Hrvatska vaterpolska reprezentacija kreće s ciklusom priprema pred Europsko prvenstvo, koje se u siječnju igra u Beogradu.

Izbornik Ivica Tucak objavio je popis igrača na koje računa u nadolazećim utakmicama FINA Svjetske lige, a njih će povesti in a pripreme ‘preko bare’. Od Jugaša poziv su dobili Marko Bijač, Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković i Paulo Obradović. Osim njih na popisu su i Josip Pavić, Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Fran Paškvalin, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Ante Vukičević i do danas zaboravljeni sidrun Igor Hinić.

– Pozvani igrači konkuriraju za iduće utakmice. U reprezentaciju se vraća Igor Hinić koji je, uz Lončara i Paškvalina, u ovom trenutku najbolje rješenje za poziciju centra – izjavio je Tucak.

– Kao aktualni olimpijski pobjednici iz Londona imamo obavezu biti jaki. Izbornik ima punu podršku Saveza za nadolazeća natjecanja. Nadamo se novim uspjesima, no tome predstoji jedan ozbiljan rad svih uključenih u rad reprezentacije. Zahvaljujem svima koji podržavaju našu vaterpolsku reprezentaciju, mi ćemo se odužiti dobrim rezultatima. Treba nas motivirati želja da budemo maksmalno dobri u svim nadolazećim utakmicama. Nadam se da ćemo u ovoj olimpijskoj godini biti pošteđeni ozljeda te da ćemo biti u punom sastavu! “ – izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Inače, naši će prvu utakmicu odigrati u Zadru 17. studenog, gdje će im na bazenu SC Višnjik protivnik biti Rusija.

– U utakmici s Rusijom smo favoriti. Gledali smo ih na Svjetskom prvenstvu kada su u grupi pružili dobru igru. Imaju snagu, no bitno je da mi što prije uđemo u sistem igre kakav nam je potreban. Nemamo puno vremena, moramo što prije ući u jedan ozbiljan rad te vidjeti kako bi to trebalo izgledati na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama – kazao je Tucak.

Hrvatska nakon utakmice u Zadru, 1. prosinca u Gružu dočekuje Italiju – najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca.

Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist