Aktualno

VANDALSKI ČIN Na Golubovu kamenu miniran spomenik i otuđen križ poginulim hrvatskim braniteljima

Uspon na Golubov kamen

Nevjerojatan vandalski i barbarski čin dogodio se prošlog tjedna nad spomen-obilježjem hrvatskim braniteljima poginulim u obrani Dubrovnika na Golubovu kamenu. Ministarstvo hrvatskih branitelja u svom je priopćenju najoštrije osudilo ovaj vandalski čin. Ističu kako se dogodio između 9.7.2021. i 11.7.2021. godine, a nepoznati je počinitelj ili više njih minirao spomenik i otuđio križ na kojem su upisana imena hrvatskih branitelja. Spomen obilježje podignuto je kao trajni spomen na poginule pripadnike 3. Imotske bojne – Branka Kutlešu i Vinka Žužula.

-Svaki oblik devastacije spomen-obilježja podignutih u čast poginulim hrvatskim braniteljima vandalizam je i barbarizam koji zaslužuje oštru osudu cjelokupne javnosti. Kao društvo moramo pronaći načina kako se suprotstaviti ovakvim vandalskim izgredima počinjenim iz osobite mržnje prema temeljnim vrijednostima Republike Hrvatske. Nedopustivo je oskvrnjivanje digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja. Nepoštivanje uspomene na ljude koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne i nezavisne Republike Hrvatske, koji su u jednom povijesnom vremenu svoju zemlju i narod stavili ispred vlastitih života – navode u priopćenju.

-Ministarstvo hrvatskih branitelja je i u prijašnjim slučajevima devastacije spomen-obilježja poginulim braniteljima, a kojima su spomen obilježja podignuta na širem području Golubova kamena, općina Ravno, BiH, reagiralo prema nadležnim institucijama i tražilo poduzimanje konkretnih koraka za pronalazak počinitelja. I zbog ovoga vandalskog čina reagirat ćemo prema svim nadležnim institucijama, i očekujemo da u što skorijem roku poduzmu sve raspoložive mjere i radnje za pronalazak i kažnjavanje počinitelja ovog sramotnog i vandalskog čina – ističu.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist