Aktualno

VALAMAROVA INVESTICIJA Umjesto Gospodarskog centra hotel za radnike

VALAMAROVA INVESTICIJA Umjesto Gospodarskog centra hotel za radnike

Kroz godinu dana derutni prostor nekadašnjeg Gospodarskog centra Babin kuk u srcu Lapada dobit će novu namjenu.

Naime, započela je zajednička investicija Valamar Riviere i nekoliko suvlasnika, među kojima je i Caritas Dubrovačke Biskupije, na uređenju ovog vrijednog prostora u Lapadu u kojega se nije ulagalo desetljećima. Vrijednost investicije kreće se od 80 do 100 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se kroz idućih godinu dana. Ovih dana krenulo se s rušenjem postojećih objekata u svrhu rekonstrukcije, a kao investitori se uz Valamar Rivieru i Caritas Dubrovačke biskupije navode i Ante Bautović, Vicko Daničić i Boban d.o.o.

Kad je riječ o Valamar Rivieri, ova će hotelska grupacija na prostoru bivšeg Gospodarskog centra izgraditi ‘Kuću Valamar’, odnosno centar za smještaj sezonskih radnika. Ovakve prostore Valamar već ima na četiri lokacije, odnosno od sezone 2018. godine hotel za zaposlenike dostupan je u destinacijama Rabac, Krk te na dvije lokacije u Poreču. Kroz godinu dana pridružit će im se i centar za zaposlenike u Dubrovniku. — Kuća Valamar predstavlja koncept osiguranja kvalitetnog smještaja i prehrane sezonskih radnika na teret poslodavca tijekom njihova boravka u destinaciji u kojoj rade. Iz godine u godinu radimo na tome da izvrsne uvjete smještaja i prehrane koje osigurava koncept Kuće Valamar osiguramo u svima našim destinacijama – navodi se na internetskim stranicama ove grupacije.

Sadržaji ‘Kuće Valamar’
‘Kuću Valamar’ u Dubrovniku, ističu nam iz kompanije, krasit će moderno uređeni prostori u kojima je sve prilagođeno potrebama radnika i koji će osigurati maksimalnu udobnost smještaja, pretežno u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Sve sobe imat će vlastitu kupaonicu s WC-om i biti opremljene ugodnim namještajem. Kuhinja i blagovaonica predviđene su za zajedničko korištenje, a u posebnoj prostoriji koja se također koristi zajednički nalazit će se strojevi za pranje, sušenje i peglanje rublja, a njihovo je korištenje besplatno za sve zaposlene. — Osobita pažnja posvetila se uređenju prostorije za odmor i druženje pa će uz udobne sofe i fotelje biti postavljen veliki televizor, dVd uređaj, PlayStation i društvene igre, a osigurat će se i besplatan Wi-Fi pristup Internetu – navode iz Valamar Riviere. Inače, treba podsjetiti kako je u neposrednoj blizini bivšeg Gospodarskog centra, prošle godine izgrađena i nova upravna zgrade ove hotelske grupacije koja se prostire na 2 570 metara četvornih, uključujući i podzemnu garažu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist