Aktualno

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Tko truje mačke u Mokošici!?

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Tko truje mačke u Mokošici!?

Da ima zlih ljudi bez imalo srca svjedoče fotografije uginulih kućnih ljubimaca iz Mokošice. Netko je naime, tijekom četvrtka na vrhu naselja kraj butige Pemo, postavio otrov i kao što svjedoče fotografije napravio pomor mačaka.

Fotografije su objavljene na FB stranici Društva za zaštitu životinja Dubrovnik uz poruku:
“Opet masovno trovanje zdravih i steriliziranih mačaka u Mokošici. Zar je ovo grad koji zaslužuje bit Europska prijestolnica kulture. Institucije POKRENITE SE…PRONAĐITE POČINITELJA. Ukoliko netko zna o kome se radi molimo javite policiji na tel. 443 777, veterinarskom inspektoru 416 191 ili Društvu na mob. 091 881 5711 SRAMOTA!!!”

Ova sad već učestala pojava trovanja kućnih ljubimaca izazvala je zgražanje Dubrovčana.
“Slučaj za slučajem. Očito je cijeli grad pun luđaka. Pronači ih i mučiti!!! Ali kako ih otkriti? Ima li tko ikakvu ideju jer bojim se da od odgovornih službi ima koristi?!” – tek je jedan od komentara naših zabrinutih sugrađana.

Na facebook stranici Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, među brojnim komentarima mogu se pročitati i upozorenja Dubrovčana kako su otrovni mamci postavljeni na Petci, Gracu ali i oko bolnice. Takvi mamci, najčešće su smrtonosni, za pse.

“U Parku Gradac postavljeni su otrovani mamci. Molim Vas da pazite svoje ljubimce i djecu. Volonteri će obavijestiti nadležne službe, ali znate kako u Dubrovniku sve funkcionira odnosno ne funkcionira. Budite na oprezu!” – piše jedna od članica grupe Društva za zaštitu životinja.

Foto FB: Aleksandra-Saška Pavlović

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist