Grad

STANOVI ZA MLADE Samo 17 ispravnih prijava, u srpnju novi natječaj!

STANOVI ZA MLADE Samo 17 ispravnih prijava, u srpnju novi natječaj!

Od 153 zahtjeva, samo 17 obitelji dostavilo je pravovremenu, potpunu i ispravnu dokumentaciju na natječaj kojim se u najam davaju stanovi u gradskom vlasništvu za mlade obitelji. Gradonačelnik Mato Franković je istaknuo kako će u srpnju ove godine najvjerojatni biti objavljen novi natječaj za preostalih 26 stanova.

Dakle, 17 obitelji će dobiti stanove, a ostali će biti prazni sve dok se na osnovu novog natječaja ne izaberu obitelji koje će u njima živjeti.

Sugrađani koji su ostvarili pravo na sklapanje ugovora za najam stana s Gradom Dubrovnikom: Antonelo Testa, Lovel Giunio, Stjepan Čuljak, Denis Buljan, Romana Čomić, Nermin Trako, Ljiljana Šimunović Dusper, Dalibor Bošković, Ivo Čuljak, Ivan Akrap, Pero Lonac, Dragan Milošević, Martina Đakula, Petra Milutinović Žustra, Kristina Stanić, Irena Jurić i Ivica Baraban.

Za sve sugrađane koji nisu ispravno predali dokumentaciju, a ispunjavaju uvjete, Grad Dubrovnik će putem novog javnog poziva omogućiti prijavu po istim uvjetima.

-Ohrabrujuće za naše sugrađane, koji su se prijavili, a iz administrativnih razloga nisu prošli, je da postoji druga prilika. Nadam se da ćemo u sedmom mjesecu ići s novim natječajem na koji će se naši sugrađani moći prijaviti. Oni koji su bili skeptični i govorili da je namješteno, nadam se da ćemo kod njih stvoriti vjeru u cijeli postupak. Ne samo da nije bilo nikome namješteno, nego se detaljno pratila procedura. Kada se radi o dodjeli stana, postupak je bio visoko transparentan – rekao je Franković.

Predsjednik Povjerenstva zadužen za administrativnu provjeru zaprimljenih zahtjeva Marin Jurić obrazložio je koje su nedostatke imale prijave sugrađana.

-Zaključili smo da je 70 posto prijava sadržavalo svu potrebnu dokumentaciju, no ona nije bila točno onakva kakva je propisana javnim pozivom. U najvećem broju slučajeva ljudi su dostavljali kopije i preslike ugovora o najmu, a trebali su dostaviti originale ili ovjerene preslike. Potom su i izvode računa dostavljali za pojedine, a ne za sve – rekao je.

Uvid u dokumentaciju
Predsjednica Povjerenstva za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova Marija Šimunović naglasila je kako će Grad Dubrovnik cijeli sljedeći tjedan omogućiti uvid u dokumentaciju tako da se svi podnositelji zahtjeva do ponedjeljka 25. travnja do 16 sati mogu prijaviti na e-mail dubrovackastanogradnja@dubrovnik.hr te će dobiti termin za uvid u dokumentaciju. Članovi Povjerenstva detaljno će obrazložiti sve što im bude potrebno.

Nakon uvida, u ponedjeljak, 2. svibnja objavit će se prijedlog liste prvenstva na koji će podnositelji zahtjeva službeno moći podnijeti prigovor u roku od osam dana od objave same liste. Pravo na prigovor može se podnijeti na utvrđeni redoslijed u prijedlogu liste prvenstva, odnosno na neuvrštavanje na listu. Nakon toga bi gradonačelnik trebao utvrditi konačnu listu. Potom bi se trebalo pristupiti sklapanju ugovora.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović