Grad

[UŽIVO OD 10 SATI] S DuListom pratite javno otvaranje prijava za stanove u Mokošici

[UŽIVO OD 10 SATI] S DuListom pratite javno otvaranje prijava za stanove u Mokošici

Grad Dubrovnik će ovog četvrtka s početkom u 10 sati, omogućiti izravni prijenos otvaranja omotnica pristiglih na JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika. Riječ je o najmu 43 stambene jedinice u novoizgrađenim zgradama u Novom naselju Mokošica. Bitno je naglasiti kako će Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti otvoriti sve pristigle omotnice i utvrditi pristiglu dokumentaciju, dok će se u idućem koraku (idućih dana) utvrđivati ispravnost svakog pristiglog dokumenta.

Iz Grada Dubrovnika pojašnjavaju kako će teći cijeli postupak:

JAVNI POZIV za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvoren od 05. veljače do 22. ožujka 2022., ukupno 46 dana, i u tom je vremenskom razdoblju na natječaj pristiglo 169 omotnica. Dio omotnica odnosi se na prijave, a dio na dopunu dokumentacije i ovdje naglašavamo kako će se kao datum zaprimanja prijave uzeti onaj datum kada je pristigla nadopuna, odnosno kada je dokumentacija kompletirana.

Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti će 7. travnja 2022. u prostorima Grada Dubrovnika otvoriti sve pristigle omotnice i utvrditi što je pristiglo od dokumentacije, sve uz izravan video prijenos, a potom javno objaviti tablicu s prijavama koje su potpune i onima koje nisu potpune, odnosno nisu administrativno ispravne.

U idućem koraku ovo isto Povjerenstvo među potpunim prijavama utvrđivat će ispravnost svakog pristiglog dokumenta, nakon čega će tablica sa svim pristiglim dokumentima i njihovom ispravnosti također biti javno objavljena tako da će svatko imati uvid u podatke iz tablice.

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, u svrhu provedbe ovog javnog poziva, donijelo je zaključak o osnivanju tri povjerenstva. Uz već spomenuto Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti, osnovani su i Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova i Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Nakon što Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u prvom koraku otvori pristigle omotnice i utvrdi pristiglu dokumentaciju te u drugom koraku utvrdi ispravnost svakog pristiglog dokumenta, Povjerenstvo za provedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova bodovat će pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formirati prijedlog Liste prvenstva.

Nakon formiranja Liste tablica s bodovima bit će uparena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će se izvršiti uvid u kompletnu dokumentaciju.

Na ovaj način Grad Dubrovnik čitav proces želi učiniti potpuno transparentnim i dodatno podignuti ljestvicu povjerenja u javnu upravu.

U roku od osam dana od objave Liste moguće je uputiti prigovor, koje će obrađivati Povjerenstvo za rješavanje prigovora.

Otvaranje omotnica obavit će se uz izravan video prijenos, i pod ingerencijom Povjerenstva za provjeru administrativne ispravnosti, kojeg čine: predsjednik Povjerenstva Marin Jurić te članovi Marija Deranja, Stela Sušić, Nikola Đurić i Loredana Pavličević Banović.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist