Aktualno

Uživajte u čistom moru!

Deveto ovosezonsko ispitivanje kakvoće mora na 106 plaža u Županiji pokazalo je kako uzorci mora na svim plažama odgovaraju  uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Naime, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je od 3. do 12. rujna deveto redovno ispitivanje mora.

Od ukupno 106 plaža, more na 102 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. Na plažama Hotela Albatros u Cavtatu, Hotela Odisej i u Prožuri na Mljetu more je bilo dobre kakvoće, dok je na plaži u Velikom Zatonu bilo zadovoljavajuće kakvoće.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

Dulist

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija