Crna kronika

Uzgajivač indijske konoplje uhićen u zasjedi

Uzgajivač indijske konoplje uhićen u zasjedi

U petak, 2. kolovoza, u večernjim satima, prilikom provođenja zasjede u brdu iznad mjesta Momići, Kula Norinska, policijski službenici Postaje granične policije Metković, zatekli su 50-godišnjaka prilikom zalijevanja stabljika indijske konoplje.

Obavljenim očevidom utvrđeno da se radi o tri manja nasada s ukupno 22 stabljike indijske konoplje, visine od 100 do 220 centimetara, a na jednoj od lokacija pronađeno je i 20 grama droge marihuane. Pretragom njegove obiteljske kuće koja se nalazi u blizini nasada,  pronađeno je još 19 grama marihuane.
 
Istog dana, temeljem naloga suda obavljena je pretraga kuće i okolnog zemljišta, u mjestu Plina Jezero, Ploče, korisnika 32-godišnjaka, kojom prilikom su policijski službenici Policijske postaje Ploče pronašli osam zasađenih stabljika indijske konoplje, visine do oko 75 centimetara i manju količinu marihuane.
 
Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, protiv obojice slijede kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Pročitajte još

Dilerski dvojac s Korčule ‘pao’ s više vrsta droga

Dulist

Policija ispisala preko 700 kazni, najviše zbog ‘gasiranja’

Dulist

TJEDNI REKORDER Zaustavljen u Zaton Dolima, napuhao 1,65 promila

Dulist