Zanimljivosti

UZ SVJETSKI DAN HRANE Ne propustite edukativnu radionicu ‘Piramida zdrave prehrane’

Pozivamo vas i svu djecu Mokošice da veselo dođu u nedjelju 16. listopada u 11 sati u naš Eko centar Zeleno Sunce u Mokošici. Obilježit ćemo Svjetski dan hrane edukativnom radionicom na temu ‘Piramida zdrave prehrane’ – kažu nam naši dragi Eko Omblići.

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). 1980. godine Generalna skupština organizacije usvojila je obilježavanje ovog dana zbog činjenice da je hrana preduvjet ljudskog opstanka i blagostanja te temeljna ljudska potreba.

Svjetski dan hrane 16.listopada ove godine obilježava se pod sloganom:

‘Klima se mijenja. Hrana i poljoprivreda moraju također.’

Ovogodišnja tema, koja stavlja u prvi plan utjecaj klimatskih promjena na poljoprivredu te proizvodnju hrane, daje značajan doprinos ovom globalnom i rastućem problemu koji utječe na opću opskrbu hranom i vodom, i stoga zahtjeva hitne akcije i od zajednica – stručnih, znanstvenih, političkih, gospodarskih, ali ništa manje i od nas samih, kao pojedinaca.

Završetak edukativne radionice je u 11 sati i 55 minuta.

Pročitajte još

‘Boro Đmija’ skinuo 5,1 kilograma, ali nije zadovoljan

Dulist

Uz samu obalu Cavtata snimljen neočekivan, simpatičan, ali ipak nepoželjni gost

Dulist

REGGAE PO DUBROVAČKI Novi singl Valetuda koji podsjeća na ljeto u miru i tišini, bez turista i gužve

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija