Kultura

UZ IZVRSNU SRĐANU ŠIMUNOVIĆ ‘Žena bomba’ otvorila novu sezonu u teatru

Novu sezonu u Kazalištu Marina Držića otvorila je premijera predstave ‘Žena bomba’ ovog petka navečer. Riječ je o netipičnoj izvedbi za koju je zaslužna autorica Ivana Sajko. ‘Žena bomba’ zaživjela je tako na Velikoj Sceni unutar glazbeno-scenskog projekta u režiji Paola Tišljarića, a izvela ga je članica umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović te glazbenici Filip Merčep i Alex Brajković.

-U svojim dramama pa i u ‘Ženi bombi’ Sajko propituje sve ono što bi bilo postavljeno tako kako jest, aristotelovski. Ne postoji sukob lica, već žene i njene svijesti i onoga što se događa u njenoj glavi prije nego što će izvršiti teroristički čin – rekla je Šimunović o premijeri predstave prilikom predstavljanja nove sezone u teatru. Ženska lica, istaknula je, teško dolaze u prvi plan i bitan je taj feministički trenutak.

-Sajko je i zbog toga važna u hrvatskom pismu. Sretna sam da imam priliku raditi s dva vrsna glazbenika. Mislim da smo postigli jedan divan flow. Ovo je jedan jako riskantan potez i ja sam osoba koja podržava to i mislim da je ovakve stvari potrebno raditi pogotovo kako bismo mlađu publiku mogli ‘zavesti’ da dođe u teatar – istaknula je Šimunović.

Ova predstava bila je poklon gledateljima na samom početku sezone, a svi zainteresirani za ‘Ženu bombu’ mogli su je pogledati besplatno uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] MAJSTORSKI KONCERT Maestro Noorman Widjaja dirigirao Verdijev Requiem

Dulist

TOSKANSKA ČAROLIJA Ivana Marija Vidović prva Hrvatica u žiriju eminentnog natjecanja ‘Giulio Rospigliosi’!

Dulist

Predavanje ‘Molière, naš suvremenik’ u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija