Kultura

UZ IZVRSNU SRĐANU ŠIMUNOVIĆ ‘Žena bomba’ otvorila novu sezonu u teatru

Novu sezonu u Kazalištu Marina Držića otvorila je premijera predstave ‘Žena bomba’ ovog petka navečer. Riječ je o netipičnoj izvedbi za koju je zaslužna autorica Ivana Sajko. ‘Žena bomba’ zaživjela je tako na Velikoj Sceni unutar glazbeno-scenskog projekta u režiji Paola Tišljarića, a izvela ga je članica umjetničkog ansambla KMD-a Srđana Šimunović te glazbenici Filip Merčep i Alex Brajković.

-U svojim dramama pa i u ‘Ženi bombi’ Sajko propituje sve ono što bi bilo postavljeno tako kako jest, aristotelovski. Ne postoji sukob lica, već žene i njene svijesti i onoga što se događa u njenoj glavi prije nego što će izvršiti teroristički čin – rekla je Šimunović o premijeri predstave prilikom predstavljanja nove sezone u teatru. Ženska lica, istaknula je, teško dolaze u prvi plan i bitan je taj feministički trenutak.

-Sajko je i zbog toga važna u hrvatskom pismu. Sretna sam da imam priliku raditi s dva vrsna glazbenika. Mislim da smo postigli jedan divan flow. Ovo je jedan jako riskantan potez i ja sam osoba koja podržava to i mislim da je ovakve stvari potrebno raditi pogotovo kako bismo mlađu publiku mogli ‘zavesti’ da dođe u teatar – istaknula je Šimunović.

Ova predstava bila je poklon gledateljima na samom početku sezone, a svi zainteresirani za ‘Ženu bombu’ mogli su je pogledati besplatno uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

Sinoćnja izvedba Grižule posvećena velikom Miši Martinoviću

Dulist.hr

Željka Ćimić otvorila svoju prvu izložbu

Dulist

Vodeći američki tenor Lawrence Brownlee u petak u Dvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija