Kultura

Doznajte sve o protuepidemijskom sustavu Dubrovačke Republike

U sklopu Dana europske baštine – u utorak, 29. rujna u 18 sati u Lazaretima će se za građane Dubrovnika održati besplatno vođenje i razgledanje izložbe “Covid 19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ autorica prof. dr. sc. Vesne Miović i Zrinke Lucianović.
Prilika je to da se građani upoznaju s iznimno bogatom i zanimljivom poviješću protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike, ulogom i važnošću kompleksa Lazareta u tom sustavu, organizacijom svakodnevnog života u Lazaretima. Vrlo je zanimljiva sličnost mjera koje je provodila Dubrovačka Republika s mjerama koje se provode danas kada se svijet suočava s pandemijom virusa Covid 19.
Vođenje započinje na ulazu u kompleks Lazareta pokraj makete Grada. U slučaju loših vremenskih prilika, vođenje će započeti u 3. lađi Lazareta. Vođenje će se moći pratiti i online, kao live event na Facebook stranici Dubrovačke baštine.

Pročitajte još

GLAZBENO PROLJEĆE Večer glazbe Dubravka Detonija

Dulist

AEROMITING ANABEL ZANZE ‘Voljela bih da letačke egzibicije nadjačaju ratna zračna zbivanja’

Dulist

Lerovo ‘Uglavnom vedro’ u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija