Kultura

Doznajte sve o protuepidemijskom sustavu Dubrovačke Republike

U sklopu Dana europske baštine – u utorak, 29. rujna u 18 sati u Lazaretima će se za građane Dubrovnika održati besplatno vođenje i razgledanje izložbe “Covid 19 i kuga: sadašnjost u prošlosti“ autorica prof. dr. sc. Vesne Miović i Zrinke Lucianović.
Prilika je to da se građani upoznaju s iznimno bogatom i zanimljivom poviješću protuepidemijskog sustava Dubrovačke Republike, ulogom i važnošću kompleksa Lazareta u tom sustavu, organizacijom svakodnevnog života u Lazaretima. Vrlo je zanimljiva sličnost mjera koje je provodila Dubrovačka Republika s mjerama koje se provode danas kada se svijet suočava s pandemijom virusa Covid 19.
Vođenje započinje na ulazu u kompleks Lazareta pokraj makete Grada. U slučaju loših vremenskih prilika, vođenje će započeti u 3. lađi Lazareta. Vođenje će se moći pratiti i online, kao live event na Facebook stranici Dubrovačke baštine.

Pročitajte još

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Predstava ‘Pod istim krovom’ izvedena u Lazaretima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija