Kultura

UZ DAN GRADA Izložba ‘Likovna tišina o crvenim zločinima’ u Sponzi

UZ DAN GRADA Izložba 'Likovna tišina o crvenim zločinima' u Sponzi

Likovna izložba znakovita naslova ‘Likovna tišina o crvenim zločinima’ u organizaciji udruge Hrvatski domobran Dubrovnik bit će otvorena u nedjelju 31. siječnja u 11.59 u atriju Palače Sponza, a povodom obilježavanja Dana Grada Dubrovnika i Feste svetog Vlaha. Grad je njezin pokrovitelj, a trajat će dva tjedna od 31. siječnja do 13. veljače te će je se moći pogledati svaki dan od 9 do 15 sati. Grad Dubrovnik pokrovitelj je ove izložbe.

Autor Damir Kukavica, ističu iz Udruge Hrvatski domobran Dubrovnik, izlaže slike povijesne tematike, a riječ je o autorovoj likovnoj kronici stradanja domoljuba, vojnika i civila iz ne tako davne hrvatske povijesti.

-Intrigantni portreti ubijenih dubrovačkih svećenika i političara na Daksi, slike su koje dramatično otkrivaju svu surovost komunističkog režima. Inače, gospodin Kukavica, rođeni je Imoćanin, a već tridesetak godina živi i stvara u Gornjoj Stubici, aktivni je kroničar ratne povijesti, događaja iz Drugog svjetskog i Domovinskog rata. Portretira ubijene svećenike i biskupe, svece i blaženike, generale, vojnike i civile. Nama Dubrovčanima posebno su zanimljive slike ubijenih duhovnika i zadnjeg gradonačelnika prije ulaska ‘tzv-osloboditelja’ u Grad podkraj 1944. godine – istaknuto je u najavi izložbe.

Nazočnost na izložbi bit će usklađena s epidemiološkim mjerama i preporukama Nacionalnog Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist