Županija

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske župan Nikola Dobroslavić održao je tradicionalni domjenak za predstavnike političkog, javnog i vjerskog života u palači Sponza. Čestitavši svima Dan državnosti župan Dobroslavić podsjetimo je kako se njega slavi na dan kada je Hrvatski sabor donio ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske.

-Hoćemo li i nadalje najveći nacionalni blagdan slaviti  na ovaj dan ili će se on vratiti na 30. svibnja, ostaje na Hrvatskom saboru da odluči. Mi ćemo svakako našu državnost slaviti dostojanstveno i svečano kako to i priliči. Pomutnja stvorena promjenom datuma, bilo da je nastala svjeno ili nesvjesno umanjila je zanos u njegovu obilježavanju, što je velik grijeh učinjen prema domovini i našim građanima. To nas iznova opominje kako se u javnom djelovanju, a naročito u politici mora uvijek misliti na dugoročne učinke svake odluke i izgovorene riječi. Posljedice su uvijek dalekosežne i ozbiljne te često veoma teške. Na to podsjeća zbrka koju je prouzročilo jedno olako dano obećanje o provođenju referenduma o izlasku Ujedinjene kraljevine iz EU. Sada svjedočimo dugim, mukotrpnim procedurama, a financijske i druge posljedice tek će za sve uslijediti – istaknuo je Dobroslavić.

-Nakon razaranja u agresiji danas smo treća županija prema indeksu razvijenosti u Hrvatskoj. Odlično koristimo fondove EU, kvalitetno upravljamo pomorskim dobrom, kvalitetno osmišljavamo razvoj, imamo prihvatljiva demografska kretanja, nemamo značajan odljev stanovništva u inozemstvo. Riješili smo dva od tri ključna prioriteta hrvatskoga juga: regionalni status i Pelješki most. Radimo i na realizaciji trećega prioriteta: autoceste do Dubrovnika, konkretno do Osojnika – naglasio je župan Dobroslavić.

Županovom tradicionalnom prijemu uz Dan državnosti odazvali su se, među ostalima, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović, županovi zamjenici Joško Cebalo i Žaklina Marević, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa zamjenicom Orlandom Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, gradonačelnici i načelnici općina, načelnik Policijske uprave dubrovačko – neretvanske Ivan Pavličević, rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum te direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.

Pročitajte još

Provedeno drugo organizirano cijepljenje na Grudi, cjepivo primilo 510 osoba

Dulist

DUNEA I DNŽ Poljoprivrednici iz doline Neretve kreću s prvim aktivnostima projekta GECO2

Dulist

Ivi Oberan na najsjajnijoj medalji u karijeri čestitao načelnik Nardelli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija