Aktualno

UZ 30. GODIŠNJICU SMRTI U Slanome otkriven spomenik poginulom branitelju Želimiru Žanetiću

UZ 30. GODIŠNJICU SMRTI U Slanome otkriven spomenik poginulom branitelju Želimiru Žanetiću

Početak listopada 1991. u Dubrovniku je bio jedan od najtežih razdoblja u novijoj povijesti grada. Upravo 5. listopada 1991. godine, prvi je put neprijateljska vojska topovima napala uže gradsko područje, a agresorska vojska je tenkovima ušla u Slano i prekinula posljednju kopnenu vezu Dubrovnika s drugim dijelovima Hrvatske. Tog 5. listopada u Slanomu, upavši u četničku zasjedu, nastradao je Želimir Žanetić, hrvatski branitelj, koji se dugo godina smatrao nestalim.

U prigodi obilježavanja tridesete godišnjice njegove smrti, koji je u to vrijeme bio pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Policijske postaje Korčula te u znak sjećanja na njegovu žrtvu danas, 5. listopada, u blizini državne ceste D-8 u mjestu Slano, upriličeno je otkrivanje spomen obilježja s njegovim imenom.

Na otkrivanju spomen obilježja, ispred Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, vijenac je položio i svijeću zapalio zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo, načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković i načelnik Policijske postaje Korčula Đani Barčot.

Osim njih, cvijeće i svijeće su položili predstavnici lokalne vlasti i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo